Katrin, Jenny och Victoria gör upp om medaljerna i Elit-SM

Jenny Wegner, BK Femtionian, Katrin Jansson, Spader Dam, och Victoria Johansson, Team X-Calibur, är klara för den TV-sända finalen i Elit-SM för damer. Jenny spelade stor bowling och är seedad etta inför det avgörande matchspelet.

Det blir spelare från tre olika klubbar som kommer att göra upp om medaljerna i damernas Elit-SM inför tv-kamerorna i Linköping i morgon torsdag. BK Femtionians Jenny Wegner storspelade under onsdagens inledande finalsteg och i det andra finalsteget med matchspel var Jenny outstanding och är seedad etta inför torsdagens avgörande matchspel.

– Det kändes bra redan från början och jag stötte aldrig på några större problem idag. Jag hade väl egentligen bara en serie på hela dagen som var tuff. Banorna bjöd på logiska förändringar, och jag lyckades läsa banorna väl och leverera mina slag som jag ville så allt kändes mycket bra, förklarar en nöjd Jenny Wegner.

"Kortare finaldistans och vad som helst kan hända"

Jenny fick ihop hela 3147 poäng inklusive 210 poäng i matchbonus under onsdagens två finalsteg som inleddes med fem serier och sen i finalsteg 2 spelades åtta serier "Round Robin" där alla åtta vidare mötte alla över en matchserie. Andraseedad inför morgondagen är Spader Dams Katrin Jansson som rullade ihop 2868 poäng med 150 poäng i matchbonus, distanserad med nästan 300 poäng totalt. Katrin får i morgon torsdag inleda med att möta tredjeseedade Victoria Johansson, Team X-Calibur, i semifinalen. På torsdagen är dock onsdagens inspelade poäng blott ett minne.

– Vi får se lite hur det blir i morgon. Det är en mycket kortare distans med endast en serie och vad som helst kan hända. Något enstaka dåligt slag och man kan bli hårt straffad, eller så faller det det ut väl så det är viktigt att man tar varje slag som det kommer, förklarar Jenny som även poängterar att hon är extra glad över att få möta någon av de två andra tjejerna som gått vidare.

TV-sändningen startar klockan 10

I morgon torsdag klockan 10.00 inleds damernas TV-sända finalspel i SVT Play med semifinalen mellan Katrin Jansson och Victoria Johansson. Vinnaren möter sedan förstaseedade Jenny Wegner över en serie.

– Det kommer att bli jättekul att spela i morgon. Ny dag och nya möjligheter och nu är man också bättre förberedd på hur enormt varm hallen blev. Det blev nästan en chock idag och på slutet var det nästan svårt att tänka klart, säger en laddad Victoria Johansson.

Text: Jonas Brändström

29 juni 2022 21:44