Katrin Jansson vinner guld i Elit-SM

Katrin Jansson vinner Elit-SM under SM-veckan i Linköping. I finalen besegrade hon Jenny Wegner och tar sitt tredje SM-guld i år.
– Det känns väldigt bra och det här hade jag inte räknat med, säger Katrin Jansson.

Finaldagen i Sporthallens bowling i Linköping inleddes med att Katrin Jansson ställdes mot Victoria Johansson i semifinalen av stegfinalen. Det blev en jämn match som hon till sist vann med 180-178.
– Det blev lite väl nervöst på slutet efter att jag slarvat lite men det gick vägen, säger Katrin Jansson.

I finalen väntade Jenny Wegner, BK Femtionian, som hade avancerat som etta till stegfinalen. Jansson och Wegner spelar tillsammans i Elitserien för Spader Dam och känner varandra väl. Likt i semifinalen fick Katrin Jansson en bra start och när Jenny Wegner ställde två hål på slutet kunde hon säkra guldet och vann till sist med 188-157. Det är Katrin Janssons tredje SM-guld för i år. I mars vann hon 3-manna SM i Piteå med Spader Dam och i maj blev hon svensk mästare i 8-manna vid SM-slutspelet i Nyköping. Nu fick hon vinna första guldet på egen hand i Linköping.
– Jag har inte vunnit så mycket individuellt tidigare så det här rankar jag högt och det är väldigt kul att kunna ta en trippel. Det är lite speciellt att vinna själv för de andra gulden har jag kunnat dela med laget men samtidigt känns det lite extra att vinna på egen hand, säger Jansson och fortsätter:
– Hela säsongen har känts väldigt bra och jag har höjt min lägstanivå.

Trots det hade hon planerat att ta en paus från bowlingen i höst men efter SM-guldet har Jansson börjat tänka om.
– Genom segern har jag kvalificerat mig för Europacupen i oktober så nu kan jag nog inte det.

Tvåan Jenny Wegner tyckte det var tungt att hon inte fick bättre utdelning i finalen efter starkt spel under gårdagen.
– Det var lite av ett antiklimax. Det gick så bra igår i de två första finalstegen och det är surt att sumpa det på en serie. Jag tycker även att jag levererade bra slag idag men jag hade så dålig bollreaktion. Katrin gör det bra och jag är glad för hennes skull, säger Jenny Wegner.

Härnäst väntar World Games i Birmingham, USA, för henne och systern Cajsa. De åker på måndag med förbundskapten Robert Andersson och tävlingen spelas den 8-11 juli.
– Jag tar med mig insatsen från igår och har en bra känsla. Det ska bli spännande med World Games och det blir att träna några dagar inför det.

Resultat

Linus Wirén   30 juni 2022 19:39