Katrin Jansson utslagen ur Europacupen

Det blir tyvärr inget mer spel för Katrin Jansson i Europacupen. Hon kommer totalt på 17:e plats med 3029p och är elva poäng ifrån att nå topp 16.
– Det är riktigt surt, säger Katrin Jansson.

Spelet ville sig inte riktigt för Katrin Jansson under torsdagen. Hon fick en fin start i första serien med 213 poäng. Därefter gick andra serien tyngre innan hon radade upp 226 poäng i både tredje och fjärde serien. Men sedan tappade hon igen och kom inte över 200 i de resterande fyra serierna.
– I tredje och fjärde serien rullade det på fint och jag hittade bra linjer. Men sedan funkade inte spelet och det kändes annorlunda. Mitt spärrspel var för dåligt och om jag hade fokuserat på att täcka upp fler rutor hade det gått vägen. Det är dock lätt att vara efterklok och det hjälper inte nu.

Hon kom på 20:e plats i block 2 med 1517 poäng över de åtta serierna. Fem poäng mer än i gårdagens block. När alla 16 serier var summerade så stod det klart att Jansson hamnade på 17:e plats med 3029 poäng. Elva poäng saknades för att nå topp 16 och få spela nästa steg på lördag.
– De poängen kan man hitta lätt och det är extra tungt när jag är så nära. Jag gjorde mitt bästa och det har varit en ny situation för mig att spela Europacupen. Det har varit lärorikt och jag får vara glad att jag tog mig hit. Det trodde jag aldrig i början av året och det har ändå varit en fin säsong med tre SM-guld.

Coach Johan Ekström summerar dagens spel:
– Det var tyvärr lite för många slag som inte var tillräckligt bra idag och det kostar en del rutor. Katrin gjorde vad hon kunde. Hon kämpar hela vägen men tyvärr räcker det inte riktigt, säger Johan Ekström.

Imorgon är det dags för Peter Hellström i block två. Grupp B spelade sitt första block idag och Hellström är i nuläget på 15:e plats inför morgondagen. Grupp A med Peter Hellström drar igång kl 10.00. Därefter spelar grupp B med start kl 15.00. Topp 16 avancerar till nästa steg på lördag.
– Vi såg grupp B idag och spelet såg lite annorlunda ut jämfört med igår. Peter känns väl förberedd och vi har flera idéer som vi tror på beroende på vilket scenario som utspelar sig imorgon, säger Johan Ekström.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   27 oktober 2022 22:13