Juniorlandslaget EM-laddar med träningsläger i Nyköping

I helgen har juniorlandslaget träningsläger i Nyköping inför junior-EM. Teambuilding, idrottspsykologi och flera bowlingpass står på programmet.
– Det betyder jättemycket att få en lägerhelg tillsammans, säger förbundskapten Moa Ekström.

Junior-EM spelas i Wien den 2-9 april. Det svenska laget består av åtta spelare. Fyra av dem har erfarenhet från mästerskap tidigare och fyra spelare är debuterar i juniorlandslaget. Lägret vid Superbowl i Nyköping börjar på fredag vid lunchtid och håller på till söndag kring samma tid. Moa Ekström berättar att de kommer försöka skapa en mästerskapslik miljö under lägret.
– Helgens upplägg är anpassat med en liknande intensitet som under ett mästerskap. Vi kommer se till att de nya spelarna ska få förståelse för de rutiner som vi har vid mästerskap, som att arbeta fram en gameplan inför varje spelpass och utvärdera efteråt.

Hela ledarstaben med Moa Ekström, Robin Skans och Louise Sonne är med på lägret. Johan Ekström, utbildningsansvarig på Svenska Bowlingförbundet, kommer också att vara på plats och hålla i övningar vid två förmiddagspass, med inriktning på att spelarna ska kunna använda sin klotväska på bästa sätt.
– Under bowlingpassen blir det mycket fokus på att hitta en bred klotväska och ha material för så många scenarion som möjligt, säger Moa Ekström.

Mellan bowlingen blir det bland annat idrottspsykologi med Louise Sonne. Det kommer även vara genomgång kring lagets målsättningar och övningar i teambuilding.
– Det ska bli väldigt kul med läger och det är viktigt för att svetsa samman laget, säger Moa Ekström.

Juniorlandslaget:

Elin Bergqvist, Spader Dam, 15 år - debutant
Maja Engberg, BK Cahoot, 17 år - 2 JEM tidigare - 1 silver, 1 brons.
Elissa Mehmet, BK Mix Eslöv, 15 år - debutant.
Kajsa Samuelsson, Team Mariestad BK, 16 år - 1 JEM tidigare - 1 silver.

Carl Eklund, IKW/Köping BK, 17 år - 2 JEM tidigare, 2 guld, 2 silver, 2 brons.
Kevin Melin, AIK BK, 18 år - debutant.
Robin Noberg, Stureby BK, 17 år, 1 JEM tidigare, 3 silver, 1 brons.
Emil Svensson, BK Tegnér, 16 år, - debutant.

Förbundskapten: Moa Ekström
Assisterande: Robin Skans
Ledare och mental coach: Louise Sonne

Mästerskapets hemsida 

Linus Wirén   08 mars 2023 19:06