Junior-EM invigt - imorgon drar spelet igång med killarnas dubbel

Den officiella träningen är genomförd och mästerskapet är invigt. Imorgon börjar junior-EM i Wien med killarnas dubbel.
– Det har sett bra ut på träningspassen och det känns väldigt kul att det drar igång imorgon, säger Moa Ekström.

Det svenska juniorlandslaget kom till Österrike i torsdags och har tränat fyra pass i tävlingsarenan Plus Bowling i Wien. Under söndagens officiella träning fick de spela på banprofilen som gäller för mästerskapet.
– Det är alltid intensivt på den officiella träningen. Vi fick ut ganska mycket information och alla spelare gick av banan med en trygg känsla, säger förbundskapten Moa Ekström.

Årets lag består av fyra landslagsdebutanter och fyra spelare som har erfarenhet från tidigare mästerskap. Vid både junior-EM i Tilburg 2021 och i Wittelsheim 2022 har Sverige tagit 10 medaljer. Maja Engberg och Carl Eklund har varit med vid båda mästerskapen. Maja Engberg vann brons i lag i Tilburg och i Wittelsheim blev det också en lagmedalj då de tog silver. Carl Eklund vann två guld och två brons 2021 och senast i Frankrike blev det två silver. Eklund hade även ett succéartat U21-VM i Helsingborg 2022 där han tog guld i singel och dubbel samt silver i lag. Carl Eklund är laddad för sitt tredje junior-EM.
– Jag känner mig ganska rutinerad och har dragit lärdomar från tidigare mästerskap. Det gäller att hela tiden vara i nuet och var förberedd på snabba justeringar. Målet är att ta medalj i alla distanser, säger Carl Eklund.

Kajsa Samulsson och Robin Noberg har ett mästerskap i bagaget och var med på junior-EM i Wittelsheim i september 2022. Robin Noberg fick sitt stora genombrott under junior-EM där han tog tre silver och ett brons. För Kajsa Samuelsson blev det silver i lag. Samuelsson ser fram emot att mästerskapet ska dra igång och lyfter gemenskapen i laget.
– Jätteroligt att få representera Sverige ännu en gång. Vi är ett väldigt starkt lag både på tjej- och killsidan. Vi har flera styrkor och kompletterar varandra väldigt bra. Vi har väldigt kul i laget, både på och vid sidan av banan, vilket är en fördel för att kunna prestera som ett lag, säger Kajsa Samuelsson.

Imorgon inleds mästerskapet med killarnas dubbel.
– Väldigt kul att det drar igång imorgon. Det är säkert lite pirrigt hos en del men alla i laget är taggade och vill börja tävla nu, säger Moa Ekström.

Först ut under måndagen är mästerskapsdebutanterna Kevin Melin och Emil Svensson som bildar par i squad 1 kl 09.00. Därefter är det dags för Carl Eklund och Robin Noberg i squad 2 kl 13.15.
– Det gäller att vi håller oss till våra rutiner som vi har jobbat på i förberedelserna. Båda våra lag har goda medaljchanser imorgon, säger Moa Ekström.

Tjejernas dubbel spelas på tisdag.

Livestream 

Resultat 

Mästerskapets hemsida 

Det senaste om junior-EM på våra sociala medier: 

Facebook
Instagram
Twitter

Linus Wirén   02 april 2023 21:13