Josefin Hermansson och Nora Johansson leder dubbelkvalet inför squad 3

Josefin Hermansson och Nora Johansson leder fortsatt dubbelkvalet i EM efter att squad 2 är färdigspelad.
– Vi gjorde vad vi kunde och vi har goda chanser att nå en semifinal, säger Josefin Hermansson.
Hanna Engberg och Sandra de Neergaard kom på sjunde plats i squad 2.

Första dagen av dubbelkvalet är genomfört i Wittelsheim. Gårdagens EM-medaljörer Nora Johansson och Josefin Hermansson fortsatte att ånga på under förmiddagen och vann squad 1 övertygande på 2620 poäng. Den blågula duon leder fortsatt kvalet efter att även squad 2 är färdigspelad.
– Spelet var annorlunda idag jämfört med i singeln och det svängde mycket tidigare i banan. Det var bara att bita ihop, ha tålamod och försöka spärra det som var kvar. Det tycker jag att vi gjorde på ett väldigt bra sätt.

Josefin Hermansson och Nora Johansson leder kvalet med 65 poäng mer än Jenni Heino/Eliisa Hiltunen, Finland, som spelade i squad 2. De menar att de kunde ladda om på ett bra sätt efter gårdagens guld respektive brons.
– Nu var det en ny distans och det var bara att släppa det som varit och börja om. Sedan är det klart lite press också när det gick så bra igår, säger Nora Johansson.

Nora Johansson inledde med 253 poäng i första serien och i den andra kom hennes högsta serie i spelpasset med 268 poäng. Josefin Hermansson slog 246 poäng i tredje serien och ökade med en poäng i fjärde serien till 247p som blev hennes högsta i squad 1.

Förbundskapten Robert Andersson summerar firma Hermansson/Johanssons insats i squad 1.
– Nora hittade ett väldigt bra läge direkt. För Josefin var det rätt tufft inledningsvis men i andra serien flyttade hon in i banan och då blev det mycket bättre. Det som stack ut lite extra under blocket var när vi flyttade till andra sidan bowlinghallen vid den fjärde serien. Då blev banan jättekonstig både för Nora och för tyskorna som vi spelade med men Josefin märkte inget av det och slog 247 poäng. I slutet såg vi att det var betydligt lägre siffror än igår och då höll vi det säkert. Det var gott att vi hade mycket poäng med oss från början av spelpasset och chanserna är goda att nå semifinal, säger Robert Andersson.

Det var första gången som Josefin Hermansson och Nora Johansson spelade dubbel ihop.
– Det kändes väldigt naturligt. Vi hade i stort sett samma problem i spelet samt även liknande lösningar på det, säger Josefin Hermansson. 

Hanna Engberg och Sandra de Neergaard kom på sjunde plats i squad 2 med 2383 poäng.
– Hanna spelade jättebra i blocket och det hade nästan kunnat varit någon mer poäng för henne än vad det väl blev. För Sandras del så hade vi ett tungt block där vi fick prova olika saker hela tiden och när vi väl fick något att funka så stämde det inte vid nästa banpar. Så fortsatte det passet igenom. Sandra höll ändå ihop det jättebra och hade en väldigt proffsig attityd. Vi får fundera ut något och kolla på vilket tillvägagångssätt som blir säkrast för henne till 3-manna, säger Robert Andersson.

Imorgon kl 10.00 börjar Anna Andersson och Jenny Wegner spela i squad 3. De fyra främsta dubbelparen går vidare till semifinal som spelas kl 14.30 på måndag och finalen avgörs kl 15.15.

Resultat
Livestream
Online scoring

Linus Wirén   09 juni 2024 20:46