Joline Persson Planefors vidare till topp 8 i Europacupen

Joline Persson Planefors är klar för topp 8 i Europacupen. Hon fick ihop 1649 poäng på dagens åtta serier i topp 16 och är delad trea med Nadine Meier, Tyskland, inför morgondagens avgörande.
– Jag bowlar bra större delen av blocket. Det är bara att köra från start imorgon, säger Joline Persson Planefors.

Det är jämnt kring topp 4-platserna i Europacupen på damsidan och flera spelare kämpar för att nå semifinal. Inför dagens spelpass var Joline Persson Planefors på fjärde plats. När topp 16-passet är summerat så är hon delad trea med Nadine Meier, Tyskland. De båda har 6392 poäng över 32 serier.
– Jag är nöjd med stora delar av blocket men jag känner att det finns mer poäng att hämta. Jag grämer mig lite över att jag tappade en fokuspunkt i mittendelen av passet. När jag kom på det så gick det bättre igen, säger Joline Persson Planefors.

Nadine Meier tog in poäng på Joline under blocket men samtidigt tappade grekiskan Georgia Sagona i totalen. Sagona var tidigare trea men befinner sig nu på sjätte plats med 6350 poäng. Närmast bakom Persson Planefors och Meier är Tania Yusaf, Skottland, med 6378 poäng. Verity Crawley, England, är i ledning på 6708 poäng.

Både Joline Persson Planefors och Carl Eklund inleder kl 09.00 imorgon när det är dags för damernas och herrarnas topp 8 där fyra serier står på programmet .De fyra främsta i avancerar till semifinal som börjar kl 11.30. Finalerna spelas kl 13.00.
– Jag måste lösa det från start imorgon och det gäller att köra på varje ruta. Jag vill vara topp fyra, säger Joline Persson Planefors.

Robert Andersson summerar Joline Persson Planefors insats i topp 16 och blickar mot lördagens avgörande:
– Joline spelade jättebra i början men vi fick inte loss det. Sedan kom det några dåliga slag på fel ställen. De två sista serierna spelar hon både riktigt bra och får loss det vilket gör att hon spelar upp sig till en delad tredje plats. Joline har goda chanser imorgon om vi slipper att följa uretanklot. De serierna som vi slapp att följa det idag där gick spelet också bra.

Program lördag 28 oktober
09.00-10.45 topp 8 damer och herrar - 4 serier
11.30-13.00 semifinaler damer och herrar - bäst av 3 serier
13.00-14.30 Final damer och herrar - bäst av 3 serier

Resultat

Livestream

Livescore

Linus Wirén   27 oktober 2023 17:29