Joline Persson Planefors tillbaka i Team Sweden - spelar AIK Ladies Tournament i helgen

I oktober blev Joline Persson Planefors mamma och i helgen spelar hon första tävlingen efter uppehållet när AIK Ladies Tournament står på programmet.
– Det ska bli väldigt kul, även om det är lite nervöst, säger Joline Persson Planefors.

I oktober blev hon och sambon Jesper Svensson föräldrar till dottern Mira.
– Det har varit en fantastisk tid och hon är helt ljuvlig. Det har samtidigt varit en lite ny situation att alltid sätta någon annan i första rummet men det känns väldigt fint att det är så, säger Joline Persson Planefors.

Den 21 januari gjorde Joline Persson Planefors comeback i elitserien när hennes Team X-Calibur förlorade mot Spader Dam med 5-15.
– Jag började matchen bra men efter hand blev jag lite hjärnslö och hängde inte riktigt med i förflyttningarna.

Hon är nu även tillbaka i Team Sweden och i helgen väntar första tävlingen efter uppehållet. Imorgon kväll går Persson Planefors in i kvalet i nystartade AIK Ladies Tournament.
– Det ska bli väldigt roligt. Det är lite ovisst var jag står spelmässigt när jag kört så lite tävlingsserier.
Hon tycker att hon har haft en bra träningsperiod den senaste månaden.
– Det har blivit runt 4-5 pass i veckan med bowling och fysträning.

På torsdagskvällen genrepade Joline Persson Planefors i Karlstad med att slå höga 820 över tre serier på helgens tävlingsprofil.
– Det blev lite hybris nu och samtidigt en del extra press, säger hon och skrattar.
– Uppenbarligen finns det någon form där men det gäller att få till det under tävlingen också.

Stora delar av Team Sweden dam spelar AIK Ladies Tournament och förbundskapten Robert Andersson kommer vara på plats och följa spelarna.
– Jag har saknat att vara i den miljön och det ska bli kul att träffa alla igen, säger Joline Persson Planefors.

Hon tog uppehåll efter SM-slutspelet i maj och därefter har världsmästaren i mixed från 2021 fått se Sverige slå mästerskapsrekord vid EM i Ålborg och ta guld vid World Cup i Australien.
– Det är fantastiskt att vi har så många bra bowlare i Sverige och att det inte hänger på någon enstaka spelare. Jag hade önskat att få vara en del av det men jag är stolt över Sveriges framgångar. Jag vill komma tillbaka dit samtidigt som jag är medveten om att jag kan ha spelat mitt sista mästerskap. Men jag kommer att satsa för fullt nu och målet är att nå VM i höst.

Joline inleder kvalet kl 19.30 imorgon tillsammans med flera Team Sweden-spelare och hon gör även en kvalstart på lördag kl 11.30.
– Det finns inte så många damtävlingar så det känns väldigt positivt med en ny tävling.

Kvalet spelas över sex serier och tävlingen avgörs på söndag med finalspel. Finalsteg 1 för de 18 främsta drar igång kl 08.00 och kl 11.30 börjar finalsteg 2 för topp 8 med sju serier Round Robin. AIK Junior Tournament avgörs också i helgen där bland annat juniorlandslaget är med.

Mer info om AIK Ladies Tournament hittar ni här. 

Mer info om AIK Junior Tournament hittar ni här. 

Resultat AIK Ladies Tournament 

Resultat AIK Junior Tournament 

Linus Wirén   09 februari 2023 20:48