Joki, Dahlgren och Berggren debuterar på PBA-touren

Imorgon gör Alex Joki, William Berggren och Oliver Dahlgren debut på PBA-touren i förkvalet till PBA Players Championship.
– Det ska bli ruggigt skoj, säger Alex Joki. Totalt är sju svenskar med i majortävlingen.

Svensktrion gör tävlingsresan till New Jersey tillsammans med förbundskapten Robert Andersson för att få erfarenhet av livet på PBA-touren.
– Från början hade jag tänkt att vi skulle satsa på denna resa nästa år men killarna gjorde så bra ifrån sig när vi var och spelade Reykjavik International Games tidigare i år, så vi testar touren redan nu, säger Robert Andersson och fortsätter:
– Alla tre är myndiga och har visat att de är självgående i sin bowling. De har för avsikt att bli proffsbowlare så det betyder mycket för dem att få göra denna tävlingsresa och se hur allt fungerar på touren.

Berggren, Dahlgren och Joki börjar spela i PTQ:n (förkvalet) imorgon där åtta serier väntar. Alex Joki ser fram emot att få inta PBA-touren.
– Känslan att få spela mot världens bästa bowlare är svår att slå. Det är första gången på touren och det känns betryggande att ha med sig Robban, säger Alex Joki. 
Vad är din målsättning?
– Det är först och främst att klara PTQ:n så att jag kliver in i den riktiga tävlingen samt att samla så mycket information och erfarenhet jag bara kan inför kommande resor. Det gäller att ta rätt beslut vid rätt tillfällen och det absolut viktigaste är att täcka rutor. Man har inte råd med missar hit och dit.

I PTQ:n är även Pontus Andersson och Rasmus Edvall med.
– Först och främst gäller det att klara PTQ:n. Går det bra på söndag så är målet att ta mig vidare till topp 42, säger Rasmus Edvall som menar att det är viktigt att hålla kylan i kvalet.


Rasmus Edvall

Vad blir viktigt att få till i spelet?
– Det gäller att vara lugn och sansad. Det är väldigt lätt att stressa upp sig speciellt när man ser folk runt omkring sig som spelar väldigt bra. Sen måste jag analysera förändringarna i banan på rätt sätt. Det är lätt att stå kvar och göra samma sak även om banan säger åt dig att det är dags att flytta eller byta klot.

Kim Bolleby och Jesper Svensson börjar spela i huvudkvalet som startar på tisdag.

Tidsprogram och mer info finns här. 

Livescore

Linus Wirén   29 april 2023 11:33