Jesper Svensson vinner EM-guld i All Event

Jesper Svensson tar hem EM-guldet i All Event. Han får ihop 5567 poäng över 24 serier. Det är Sveriges tredje guld i mästerskapet.

I All Event räknas alla 24 kvalserier in över de olika distanserna. När kvalet i 5-manna var färdigspelat så stod det klart att Jesper Svensson vann All Event med 5567 poäng och tog Sveriges tredje guld i mästerskapet. Thomas Käyhkö från Finland blev tvåa på 5536 poäng.
– Det känns fantastiskt skönt. Det var jämnt hela vägen till slutet och Käyhkö spelade väldigt bra också. Det är ärofyllt att vinna All Event och det tyder på att jag mestadels hållit en hög nivå under mästerskapet, säger Jesper Svensson.

Drygt en timma efter att det stod klart att Jesper Svensson vunnit All Event så föll Sverige i semifinal i 5-manna som var lite av en smolk i glädjebägaren för Svensson.
– Surt med 5-manna. Det är en känslomässig berg- och dalbana på ett mästerskap men när det värsta lägger sig därifrån så kommer nog guldet kännas ännu bättre.

Förbundskapten Patrick Backe hyllar Svenssons spel.
– Det är helt fantastiskt. Jesper har spelat jättebra. Käyhkö är med på slutet och har spelat väldigt bra också men Jesper håller sig kall. Det är otroligt starkt. Nu blir vi även bästa nation vilket som var målet inför mästerskapet, säger Patrick Backe.

Martin Larsen kom på fjärde plats i All Event på 5422 poäng. Han hade 45 poäng upp till trean Thomas Larsen från Danmark. Fyra svenskar var bland topp åtta i All Event.

Svenska placeringar i All Event:
1. Jesper Svensson
4. Martin Larsen
6. James Blomgren
7. Markus Jansson
10. Pontus Andersson
27. William Svensson

Resultat

Linus Wirén   09 juni 2022 16:07