Jesper Svensson vidare till stegfinal i Scorpion Championship

Jesper Svensson avslutade med tre strike i sista rutan och tog den femte och sista platsen till stegfinalen i PBA Scorpion Championship. 
– Skönt att jag tog tillvara på chansen, säger Jesper Svensson. 

PBA Scorpion Championship är den andra av fyra tävlingar i World Series som spelas i Wauwatosa, USA. Inför det sista kvalpasset i PBA Scorpion Championship låg Jesper Svensson på nionde plats med 3330 poäng över15 serier. Det avslutande kvalblocket kantades av olika banfel, fördröjningar samt att scoringen lade ner vilket gjorde att de fick föra resultaten manuellt.  Men Jesper Svensson höll sig kylig och avancerade i resultatlistan.
– Det var ett kämpigt pass med mycket strul för allt och alla men man får försöka hålla sig lugn, säger Jesper Svensson. 

Han stod för en riktigt stark avslutning med tre strikes i sista rutan och knep den sista platsen till stegfinalen. 
 – Jag trodde inte att jag skulle få chansen först att nå stegfinal, men fick det till slut och tog tillvara på den. Skönt att jag lyckades, säger Vimmerbysonen. 

Svensson blev femma på 4458 poäng och Chris Via kom på sjätteplats med 4448 poäng. Stegfinalen avgörs på tisdag och där väntar Anthony Simonsen i första steget. 
– Det blir en tuff utmaning men det ska bli kul. 

James Blomgren kom på 19:e plats i kvalet med 4317 poäng. Kim Bolleby blev 36:a och Pontus Andersson kom på 53:e plats. 

Mer info och resultat

James Blomgren spelar på PBA-touren för första gången och han kämpade direkt om topplaceringarna. I debuttävlingen Cheetah Championship tidigare i veckan spelade han en avgörande roll off mot AJ Johnson om att bli femma och ta den sista platsen till stegfinal. Det var oerhört jämnt men tyvärr förlorade Blomgren den avgörande serien med 246-248 och han slutade sexa i kvalet.

Idag börjar kvalet i PBA Shark Championship. 20 serier väntar i kvalet som håller på över två dagar. 

Resultat
Livescore
Livestream

 

Linus Wirén   13 april 2023 12:57