Jesper Svensson vidare till semifinal i PBA Playoffs

Jesper Svensson stormar fram i PBA Playoffs och är klar för final four på söndag. Där ställs han mot sin radarpartner Kyle Troup.

De 16 spelarna med mest poäng från årets säsong avancerade till PBA-slutspelet. Svensson blev tia i totalen över säsongen och var direkt klar för topp 12. EJ Tackett var etta på rankingen.

Svensson spelade första matchen i slutspelet den 5 maj där han besegrade Matt Russo i en jämn tillställning med 249-246. Därefter fick Svensson ta sig an Marshall Kent i kvartsfinal samma dag. Matchen spelades dock in och sändes först i söndags. Samma kväll som Svensson firade SM-guldet med Pergamon. Det visade sig vara läge att fira dubbelt. Svensson storspelade i kvartsfinalen och radade upp strikar. Han var nära att slå 300 och vann matchen över Marshall Kent med 289-224. Svensson är därmed klar för final four i PBA-slutspelet som avgörs på söndag i Kissimmee, Florida.

Final four avgörs på söndag och idag har Jesper Svensson rest över till USA igen. I semifinalen ställs han mot ingen mindre än nära vännen och radarpartnern Kyle Troup. I andra semifinalen möts David Krol och Bill O´Neil. Semifinalerna spelas i bäst av en serie och finalen avgörs i bäst av tre serier.

Final four inleds kl 20.00 (svenskt tid) på söndag. Ni kan se det på BowlTV eller Fox Sports.

Läs mer här.

Linus Wirén   16 maj 2024 13:38