Jesper Svensson vidare som tvåa till stegfinalen i World Championship

Jesper Svensson är klar för söndagens stegfinal i PBA World Championship efter att ha blivit tvåa i matchspelet. Svensson är därmed två vinster från majortiteln.

World Series går in på slutspurten med avgörandet av World Championbship i Allen Park, Michigan. Jesper Svensson var tvåa inför gårdagen och han fortsatte att ånga på under matchspelet för topp 16 och befäste sin andraplats. Topp nio gick vidare till stegfinalen som inleds med en semifinal för placering 5-9 natten till söndag kl 01.00, där de kämpar om femteplatsen till den tv-sända finalen. Stegfinalen avgörs därefter på söndag för topp 5 kl 18.00 svensk tid. Två segrar krävs för att Jesper Svensson ska ta hem majortiteln. Matt Russo avancerade som etta till stegfinalen och Graham Fach som trea.

Det blir Jesper Svenssons tredje stegfinal för årets PBA-säsong och alla tre har han nått under den senaste tävlingsperioden i samband med World Series.

Stegfinalen i Players Championship sänds i BowlTV och Fox Sports. 

BowlTV

Resultat

Livescore

Bilden: Topp 4 som är klara för den avgörande stegfinalen på söndag: Matt Russo, Jesper Svensson, Graham Fach och EJ Tackett. 

Linus Wirén   19 april 2024 10:07