Jesper Svensson utslagen i matchspelet i Delaware Classic

Jesper Svensson stod för en stark avslutning i kvalet i PBA Delaware Classic och gick vidare till matchspelet för topp 24 efter att ha stått för tävlingens första 300-serie. I matchspelet tog det stopp i första matchen mot Bill O'Neill.

PBA-touren stannade denna veckan till i Middletown för Delaware Classic. Fyra svenska spelare var med i kvalet. Jesper Svensson och Kim Bolleby fick sällskap av Pontus Andersson och William Svensson som i år satsar helhjärtat på touren. Pontus Andersson kvalade in för andra veckan i rad. Den här veckan lossnade det även för William Svensson i förkvalet och han gick in i första huvudtävlingen för säsongen. Förbundskapten Robert Andersson var på plats och följde spelarna under veckan tillsammans med Mattias Melin som är coach i TSYA.

Inför torsdagens tredje och avslutande kvalomgången låg Jesper Svensson på 39:e plats. Han stod för en stark insats i den tredje kvalrundan och klättrade i resultatlistan efter att ha levererat tävlingens första 300-serie. Svensson blev 21:a i kvalet och avancerade som enda svensk till matchspelet där utslagsmatcher väntade. I matchspelet tog det stopp i första matchen mot Bill O'Neill efter förlust med 4-1.

Kim Bolleby blev 53:a i kvalet och Pontus Andersson 55:a. William Svensson kom på 63:e plats. Delaware Classic avgörs med stegfinal på söndag. Därefter väntar några veckors tävlingsuppehåll på PBA-touren. Nästa tävling är USBC Masters som börjar den 24 mars.

Resultat

Linus Wirén   01 mars 2024 10:22