Jesper Svensson tvåa i PBA Playoffs - föll mot David Krol efter finalrysare

Jesper Svensson var ytterst nära sin 12:e PBA-titel under söndagskvällen. Men det blev till sist finalförlust för Svensson i PBA Playoffs efter en rysare mot David Krol som gick till avgörande roll-off.

Under söndagskvällen (svensk tid) avgjordes Final Four i PBA-slutspelet 2024 i Kissimmee, Florida. På vägen fram till semifinalen hade Jesper Svensson besegrat Matt Russo och därefter Marshall Kent.

Den svenske bowlingstjärnan jagade sin 12:e PBA-titel och i semifinalen ställdes han mot nära vännen tillika de två senaste årens segrare av PBA-slutspelet Kyle Troup. Troup inledde med fem raka strike i semifinalen och hade greppet om matchen. Men under andra halvan stötte amerikanen på en del bekymmer samtidigt som Jesper Svensson ångade på starkt. Svensson lyckades vända och vann till sist semifinalen med 224-221.

I finalen fick Jesper Svensson ta sig an David Krol som hade besegrat Bill O’Neill i den andra semifinalen med 243-202. Finalen spelades över två serier och om det var oavgjort efter det väntade en avgörande roll-off. Jesper Svensson inledde bäst och tog hem den första serien med 220-213. Krol kom tillbaka och vann den andra serien med 204-194. Det betydde att finalen skulle avgöras med en roll-off i ruta nio och tio. Där drog Krol det längsta strået och han vinner PBA-slutspelet 2024.

David Krol har överraskat stort i år och fått sitt stora genombrott. Under första halvan av PBA-säsongen behövde han spela förkvalen till tävlingarna. Men i mars lyckades Krol vinna sin första PBA-titel när han tog hem PBA Delaware Classic och han har därefter varit direktkvalificerad till turneringarna. Nu tar Krol sin andra PBA-titel efter segern i PBA Playoffs.

PBA:s hemsida

Foto: PBA

Linus Wirén   19 maj 2024 23:35