Jesper Svensson toppseedad inför TV-finalen

Jesper Svensson, Team Pergamon, Teodor Samuelsson, BK Örnen, och Peter Hellström, Team Clan, tog sig vidare till torsdagens TV-sända finalspel i herrarnas Elit-SM. Jesper var nästan lika övertygande i topp under dagen som Jenny Wegner var i damernas.

Bowlingsverige kommer att bjuda den svenska TV-publiken under SM-veckan i Linköping på en härlig mix av spelare när herrarnas avgörande finalspel i Elit-SM avgörs i morgon torsdag.

Bäst under dagens två inledande finalsteg var svensk bowlings stora affischnamn Jesper Svensson som firat stora triumfer i den amerikanska proffsligan och som tillhör en av världens bästa bowlare.

Jagad hela dagen

Jesper kände dock länge flåset efter jagande Teodor Samuelsson och Peter Hellström.

– Teodor spelade mycket bra och var ganska nära hela finalspelet, men det känns skönt att dra det längsta strået till slut och bara behöva spela en serie i morgon, säger en nöjd Jesper Svensson.

Med avslutande 229 och 279 i de två sista serierna under onsdagskvällens matchspel så kunde Jesper pusta ut i kvällsvärmen med en förstaseedning som belöning till torsdagens finalspel.

– Jag hade egentligen inga stora förväntningar inför idag då jag tagit det lugnt med spel den sista tiden. Men jag lyckades undvika trubbel, spelade stabilt och mot slutet kändes det faktiskt riktigt bra, förklarar Jesper vidare.

"Gäller att göra en bra serie"

I morgonens TV-sända finalspel inleder dagens tvåa Teodor Samuelsson med att möta tredjeseedade veteranen Peter Hellström, Team Clan. Vinnaren över en serie där får sedan möta förstaseedade Jesper Svensson och allt avgörs på en enda serie.

– Det är lika för alla. Det finns en fördel att slippa spela semifinal, men det kan också vara en fördel att ha spelat semifinalen och fått en serie att spela in sig på. Men det är aldrig en nackdel att vara toppseedad. Nu är det en serie som gäller i morgon och då gäller det att göra en bra serie och sen ser vi hur långt det räcker, förklarar Jespers Svensson.

Världsmästaren James Blomgren, Team Alingsås, slutade fyra i dagens spel och missade precis avancemang. Herrarnas finalspel inleds i SVT Play efter damernas finalspel och beräknas komma igång klockan 11 i morgon.

Länk: Resultat finalspel Elit-SM 21/22

Text: Jonas Brändström

30 juni 2022 01:29