Jesper Svensson tar hem Elit-SM på herrsidan

Jesper Svensson tar guld i Elit-SM på herrsidan. I finalen besegrade han Peter Hellström från Team Clan med 203-182.
– Det är stort att bli svensk mästare och det känns skönt att kunna vinna, säger Jesper Svensson.

Jesper Svensson var i topp efter de två första finalstegen under gårdagen och hade avancerat direkt till finalen. I semifinalen fick han se Peter Hellström besegra Teodor Samuelsson, BK Örnen, med övertygande 215-174.

I finalen fick Jesper Svensson en bra start och hade övertaget. Till sist blev det seger med 203-182.
– Det var skönt att få lite andrum och komma in i det bra. Det blev lite slarv senare men Peter fick inte utdelning och jag kunde ta det ganska komfortabelt till sist. Det är lite chansartat med bara en serie och det var lite mer nerver när det är tv-sänt. Det är ganska höga förväntningar på mig så det känns riktigt bra att ta hem det, säger Jesper Svensson som tyckte att det var lite skillnad på banorna igår jämfört med idag.
– Igår var det många vänsterhänta och det blev mycket trafik på den sidan. Idag var det rätt svårspelat men jag fick till lite finjusteringar för att hitta fickan på ett bra sätt.

För Jesper väntar nu PBA League som börjar på onsdag och därefter blir det en inbjudningstävling i Australien.

Rutinerade Peter Hellström var nöjd med silvermedaljen.
– Jag var glad bara över att ha kvalificerat mig till finalsteget i Linköping och det känns jättebra att ha tagit silver. Jag lyckades aldrig få grepp om Jesper men det är inte så mycket att säga om att förlora mot honom, säger Hellström och fortsätter:
– Det var ett väldigt fint arrangemang i Linköping och det är kul med tv-sändningen och det kan ge bowlingen ett uppsving.

Silvret i Elit-SM blir Peter Hellströms sista tävling i Team Clan-tröjan. Han har valt att gå över till BK Pondus i division tre som också spelar i Nässjö och han är spelklar imorgon.
– Jag vill satsa mer på mitt individuella spel och seriespelet får ta lite mindre fokus. Tidigare har jag lagt en hel helg på en Elitseriematch i Boden och nu blir längsta resan till Gislaved.

Resultat

Linus Wirén   30 juni 2022 19:50