Jesper Svensson redo för PBA Playoffs

PBA Playoffs är igång för de 16 bästa i årets PBA National tour. Jesper Svensson är kvalificerad efter att ha kommit totalt på 14:e-plats och vid midnatt sänds hans första match på flowbowling där han ställs mot EJ Tackett.

Det är fjärde gången som PBA-slutspelet arrangeras och det genomförs i Jupiter, Florida. Jesper Svenssons match mot EJ Tacket i topp 16 har redan spelats men visas i efterhand på påskdagen, vid midnatt svensk tid.

EJ Tackett blev trea totalt i touren och har likt Jesper Svensson tagit en PBA-titel under säsongen. Tacket har totalt tio topp 10-placeringar den här säsongen över 12 tävlingar. Svensson har utöver vinsten fyra ytterligare topp 10-placeringar. Båda spelarna har kvalificerat sig för slutspelet varje år. Svensson har ännu inte tagit sig förbi åttondelsfinalen och Tackett har som bäst nått kvartsfinal.

Jesper Svensson tycker att formen har varit lite upp och ned under säsongen men är glad över att ha tagit en plats i slutspelet.
– Det är alltid kul att spela playoffs. Det är ju ett tecken på att man har haft en bra säsong och kvalificerat sig bland topp 16, säger Jesper Svensson.

Matcherna fram till finalen spelas över två serier. Om det blir 1-1 spelas “frame roll-off”, ett extraspel i ruta nio och tio. Ifall det fortfarande är oavgjort efter det spelas ytterligare slag tills matchen är avgjord.
– I det här korta formatet gäller det att ha lite stolpe in. Målet är att göra en bra match i taget så får vi se hur länge jag är med i leken. EJ Tackett blir en stentuff uppgift redan i första matchen, säger Svensson.

Om Jesper vinner så sänds hans kvartsfinal söndag 1 maj.

Följ slutspelet på flobowling.com

Linus Wirén   17 april 2022 12:53