Jesper Svensson om tredjeplatsen: “Svårt att gå hela vägen från första matchen till vinst”

Jesper Svensson var nära att ta sin 12:e PBA-titel igår men det blev en tredjeplats i PBA Scorpion Championship. Kl 16.00 idag väntar matchspel för Svensson i majortävlingen PBA World Championship.

Hur känns tredjeplatsen i Scorpion Championship?
– Jag tycker inte att det finns så mycket att vara besviken på. Jag vann ett par matcher och det är ju som sig bör väldigt svårt att gå hela vägen från första matchen till vinst.

Hur upplevde du de två första matcherna mot Anthony Simonsen och Santtu Tahvanainen?
– I de två första matcherna hade jag bra kontroll på banorna och det flöt på fint.

Hur kändes matchen mot Tackett, något speciellt som du borde gjort annorlunda?
– Det finns såklart saker man vill ändra på men jag visste att jag skulle behöva förändra ganska kraftigt när banan ändrade sig. Jag försökte följa min gameplan men det funkade helt enkelt inte.

Hur ska det bli med matchspel idag i PBA World Championship?
– Det känns lite som en frisläng med tanke på att det är en hel del poäng jag behöver ta ikapp men det är inte omöjligt och det blir en rolig utmaning.

Inför dagens matchspel i PBA World Championship är Jesper Svensson elva med 13137 poäng över 60 serier. Jakob Butturff leder på 13707 poäng. Kl 16.00 (svensk tid) drar första blocket av matchspelet igång där 6 serier väntar. Kl 20.30 spelas 6 serier ytterligare. Därefter avancerar topp fem till söndagens stegfinal.

Resultat

Livescore

Linus Wirén   20 april 2023 11:33