Jesper Svensson och Rasmus Edvall topp 16 i Scorpion Championship

Jesper Svensson blev tvåa i kvalet till PBA Scorpion Championship och Rasmus Edvall kom på 14:e-plats. De båda är vidare till matchspelet. Jesper Svensson leder även kvalet till PBA World Championship inför den avslutande kvaltävlingen idag.

Under tisdagen spelades kvalet till PBA Scorpion Championship. Jesper Svensson stod likt under måndagen för en riktigt stark insats och blev tvåa med 2319 poäng.
– Spelet kändes bra. Jag valde en annan PitchBlack som tar lite senare för att få den att gå på ett bättre sätt genom käglorna, eftersom att profilen är lite längre, säger Jesper Svensson.

Rasmus Edvall blev näst bäste svensk på en 14:e-plats. Han tog 2216 poäng och går tillsammans med Jesper Svensson vidare till matchspelet som avgörs på tisdag 15 mars.
– Spelet passade mig bra och jag kunde gå in och spela framför klotreturen redan efter tre serier.

Rasmus Edvall

Klubbkompisen från IS Göta Karl Wahlgren kom på 18:e-plats och missade kvalgränsen med endast nio poäng. För övriga svenskar gick det lite tyngre under tisdagen. Martin Larsen kom på 48:e-plats, William Svensson 54:e, Pontus Andersson 59:e och Kim Bolleby på 60:e-plats. Kyle Troup vann kvalet med 2337 poäng. 

Förbundskapten Robert Andersson som är på plats och följer tävlingen menar att gårdagens profil var väldigt utmanande och att det är till fördel att hitta enkla lösningar.
– Jag pratade med flera spelare om att det gäller att inte jaga för höga poäng på dessa profiler. Det behöver inte vara 230-240 poäng för att vara bra.

Idag väntar kvalet i PBA Shark Championship som även är den tredje och sista kvaltävlingen till PBA World Championship. Därefter går de 33 bästa spelarna över de 30 serierna vidare till finaltävlingen i PBA World Championship som startar imorgon. Inför den avslutande kvaltävlingen leder Jesper Svensson kvalet med
4670 poäng. William Svensson är på nionde plats och fem svenska spelare är inom topp 33. 
Robert Andersson är nöjd med svenskarnas insatser efter de två första tävlingsdagarna av World Series.
– Alla har hållit en jättehög nivå och vi har nästan sju av sju svenska spelare bland topp 50 i kvalet till PBA World Championship. Det är kul att alla har möjlighet att kunna gå vidare till finalen.

Resultat PBA

Resultat och statistik Lanetalk

Program onsdag

Kvalomgång 1 5 serier – Kl 19 – 21 (svensk tid)

Kvalomgång 2 5 serier – Kl 01- 04 (svensk tid)

Linus Wirén   09 mars 2022 18:24