Jesper Svensson och Kyle Troup jagar tredje titeln i Roth/Holman Doubles

Jesper Svensson och Kyle Troup jagar tredje titeln i Roth/Holman Doubles

Efter att Jesper Svensson vann The Storm Cup: David Small´s Championship den 10 februari och tog sin 11:e PBA-titel så har det gått lite tyngre i de senaste två tävlingarna för Vimmerbysonen.
– Spelet har floppat lite och de senaste tävlingarna har varit tuffa för mig som vänsterhänt. Men det brukar alltid vara några tävlingar på touren som är svårare för vänster- respektive högerhänta. Det är tråkigt men bara att svälja och göra det bästa av det.

Den svenska proffsspelaren har även haft lite problem med höften som han fått behandling för och vilat några dagar från spel. Nu tycker han att det känns bra igen och han har tränat dagarna innan tävlingen. Svensson ser fram emot Roth/Marshall Holman Doubles i Wauwatosa,Wisconsin där han och amerikanske bowlingstjärnan Kyle Troup har en fin historik med två segrar 2017 och 2020 samt att de varit i flera stegfinaler. Svensson menar att en nyckel till deras framgångar i dubbeltävlingen är att de trivs så bra ihop.
– Vi reser ihop på touren och känner varandra bra vilket är en stor fördel. Vi har en fin kemi tillsammans, säger Svensson som tycker att de kompletterar varandra bra.
– Kyle är mer utåtagerande under spelet, både högt och lågt medan jag är lite lugnare och vi kan dra nytta av varandras egenskaper.

Jesper Svensson är positiv inför deras möjligheter i årets dubbeltävling.
– Vi tror oss ha goda chanser att gå långt. Det är självklart tufft att vinna men väl i en stegfinal kan allt hända. Kyle har varit väldigt stabil på touren och får vi ihop spelet kan det bli riktigt bra.

Jesper Svensson får sällskap av fler svenskar i tävlingen än tidigare under året som swebowl skrivit om här,  vilket han är glad för.
– Det är superkul att fler tar chansen att spela på touren. Martin Larsen flyttar in hos mig och Kyle så det ska bli trevligt.

Foto: PBA

Resultat och mer information

Följ tävlingen live här

Linus Wirén   04 mars 2022 16:55