Jesper Svensson och James Blomgren vidare till matchspelet i PBA Scorpion Championship

Jesper Svensson blev tvåa i kvalet och är vidare till matchspelet för topp 16 i PBA Scorpion Championship. Där får Svensson sällskap av James Blomgren som slutade på 14:e plats i kvalet. Första omgången i matchspelet börjar vid midnatt. 

Jesper Svensson låg tvåa inför den tredje kvalomgången och den placeringen hade han även när de fem serierna var spelade. När en serie återstod var han dock i ledning men Matt Russo passerade och vann kvalet på 3639 poäng mot Jespers 3635p. James Blomgren låg fyra inför den avslutande kvalomgången och tappade några placeringar i det sista passet men ordnade ändå avancemang till matchspelet. Blomgren slutade på 14:e plats i kvalet med 3453 poäng. 

Rasmus Edvall tappade mark i sista kvalomgången och kom på 21:a plats i kvalet med 3377 poäng. Pontus Andersson blev 27:a och Karl Wahlgren kom på 28:e plats.

Jesper Svensson möter Ryan Ciminelli i matchspelet för topp 16 och James Blomgren ställs mot Justin Knowles. Matcherna börjar vid midnatt. Kvartsfinalerna startar 02.30 i natt. Matcherna spelas i bäst av fem serier. Segrarna där samt högst seedade spelaren som förlorar i kvartsfinalen avancerar till stegfinalen som avgörs den 16 april.

Resultat

Livestream

Livescore

 

Linus Wirén   11 april 2024 20:44