Jesper Svensson och James Blomgren utslagna i topp 16

Jesper Svensson och James Blomgren förlorade båda i topp 16 i singelspelet. Det betyder att alla svenska herrspelare är utslagna ur World Cup.
– Jag är väldigt besviken, säger Jesper Svensson.

För Martin Larsen och Pontus Andersson tog det stopp vid topp 32 medan James Blomgren och Jesper Svensson avancerade till topp 16 efter segrar mot Aj Johnson respektive Blake Brooks. I topp 16 föll de båda svenska spelarna mot malaysiskt motstånd. Jesper Svensson hade en jämn batalj mot Syafic Ridhwan där Svensson förlorade i den tredje och avgörande serien (226-218, 196-203, 256-204). 
– De första två serierna kunde ha gått hur som helst. I den tredje spelade han väldigt bra och gjorde en hög serie. Det var en väl genomförd match av oss båda men han drog det längsta strået, säger Jesper Svensson. 

James Blomgren följde sin plan på förhand och spelade mer offensivt idag vilket gav resultat i topp 32. I topp 16 stämde inte spelet för honom och han förlorade mot Rafic Ismail med 2-0 (225-167, 259-190).
– Jag försökte spela en bowling idag som gav större chans till strike. Det var gott att gå vidare från topp 32 där spelet fungerade fint men i topp 16 hittade jag inte alls samma lösning. Ismail gjorde samtidigt rätt korrigeringar och spelade väldigt bra i andra serien, säger James Blomgren och fortsätter:
– Det är väldigt ojämnt i hallen och den lösning som funkar på vissa banpar går inte alls hem på några andra. Det är svårt att få en klar uppfattning över vad som går bäst och jag har sett att många spelare har tagit sig an det på väldigt olika sätt. Sedan är det en speciell spelform och man har inte så mycket tid på sig att hitta rätt, säger James Blomgren som är besviken över att alla svenska herrspelare är utslagna ur World Cup.
– Det är inte så munter stämning nu och framförallt var det väldigt tungt att inte gå vidare från lagspelet igår. De senaste mästerskapen har allt flutit på så bra men nu när det har gått tyngre i spelet har vi inte hittat verktygen att vända på det.

Jesper Svensson menar att de får dra lärdomar av mästerskapet.
– Vi vet alla att det finns kapacitet i den här gruppen till att gå långt både i singelspel och lagspel men tyvärr så har det inte gått vägen den här gången. Vi får knyta näven, lära oss av det och bli snäppet bättre, säger Jesper Svensson.

Robert Andersson om uttåget:
– Det är såklart en besvikelse att det är slut för grabbarna nu. Vi har en del jobb att göra framöver för att det ska gå bättre nästa gång, säger Robert Andersson.

Resultat

Linus Wirén   20 november 2022 12:56