Jesper Svensson laddad för US Open

US Open är igång och under tisdagen går tre svenskar in i kvalet. Jesper Svensson missade årets första PBA-tävling på grund av covid-19 men är nu redo för spel i US Open.
– Det ska bli väldigt inspirerande, säger Jesper Svensson.

För några veckor sedan åkte Jesper Svensson på covid-19 och fick ställa in första tävlingen på PBA-touren, PBA Players Championship.
– Det var såklart tråkigt att missa första tävlingen men det är inget att älta nu. Ska man bli sjuk så känns det bättre att bli det hemma. Jag var i karantän i 1,5 vecka och tränade inte bowling på ca 2 veckor, säger Jesper Svensson.

Nu är han återställd och laddad för att spela. Han kom till Indianapolis i helgen där årets US Open avgörs. Idag går han in i kvalet i majortävlingen vilket även Martin Larsen och Kim Bolleby gör.
– Jag tycker att jag har tränat på bra de senaste veckorna. Det har inte varit något revolutionerande i träningen utan handlat mer om att få in så mycket slag som möjligt och spela på lite olika profiler, säger Jesper Svensson som menar att US Open är en väldigt utmanande tävling.
– Historiskt sett är det väldigt tuffa profiler och det är normalt en lite lägre scoring än många andra tävlingar. Det är utmanande både fysiskt och mentalt, men det är väl lika bra att få bekänna färg direkt.

Jesper Svensson har vunnit tio PBA-titlar och hans plan är att spela alla kommande tävlingar på PBA-touren under säsongen. Han menar att det är något extra att spela på den amerikanska touren.
– Det är mer uppståndelse än i Sverige. Man träffar många som brinner för bowling, det är mycket åskådare på plats och en väldigt härlig stämning.

Sett till de tuffa förberedelserna med sjukdom så är Svenssons plan att ha tålamod och han har inte allt för höga förhoppningar på första tävlingen.
– Jag hoppas kunna växa in i tävlingarna. Det vore jackpott om jag hittar rätt direkt i US Open. Jag får ta första tävlingen för vad det är och hoppas kunna spela bättre och bättre efterhand.

US Open 2022
Stad: Indianapolis
Bowlingcenter: Woodland Bowl

Program:
Tisdag 1/2 kval 8 serier
Onsdag 2/2 kval 8 serier
Torsdag 3/2 kval 8 serier - De 36 bästa går vidare efter 24 serier.
Fredag 4/2 Cashers round 8 serier – De 24 bästa efter 32 serier går vidare.
Lördag 5/2 Matchspel 16 serier – de 5 bästa går vidare.
Söndag 6/2 Stegfinal som sänds på Fox Sports 1 klockan 23:00 svensk tid.

Mer info om US Open här. 

Linus Wirén   01 februari 2022 20:28