Jesper Svensson laddad för stegfinal - “jag har inget att förlora”

Det är full fart för Jesper Svensson på touren. I söndags vann han tillsammans med världslaget mot USA. Natten till onsdag väntar stegfinal i PBA Scorpion Championship och på torsdag är det dags för matchspel i PBA World Championship.

Hur var det att vinna med världslaget mot USA och få lyfta pokalen?
– Det var såklart kul att vinna. Vi gjorde det väldigt bra som lag och det kändes kontrollerat hela vägen. Lite otippat på förhand kanske men vi spelade bra allihopa.

Hur har spelet känts senaste veckan?
– Jag tycker att spelet har känts bra. Det är utmanande med så många serier men jag känner ändå att kroppen har hållit fint än så länge och tekniskt har det varit helt okej.

Vilken är din taktik när du går in i stegfinalen i Scorpion?
– Det blir en utmaning naturligtvis att starta redan i första matchen men med tanke på hur jag tog mig dit så känns det lite som frisläng i stegen. Jag har inget att förlora utan kan gå ut och njuta av situationen och försöka göra så bra ifrån mig som möjligt.

Vad säger du om att möta Anthony Simonsen i första?
– Att möta just Anthony är en spännande uppgift. Vi har mötts en hel del i Weber Cup och jag tror att det finns ömsesidig respekt mellan oss. Han är en fantastiskt duktig spelare och jag ser fram emot att möta honom.

Hur känns det att även vara vidare till matchspelet i PBA World Championship?
– Skönt med ytterligare ett matchspel i en major. Jag har ganska mycket mark upp till femteplatsen men med bonus med mera kan allt hända. Det gäller att få en bra start.

Resultat

Stegfinalen börjar 01.00 natten till onsdag (svensk tid) - följ stegfinalen på Fox Sports

Livescore

Linus Wirén   18 april 2023 11:11