Jesper Svensson inför Storm Lucky Larsen Masters - “vill fightas om det nästa söndag”

Jesper Svensson får denna gång ta emot tour-kollegorna i Sverige när det vankas PBA-tävling. Svensson intar Olympia Bowling imorgon kl 17.00 vid den gemensamma Team Sweden-starten. Vi har kollat läget med honom inför tävlingsstart.

Hur ska det bli att spela en PBA-tävling hemma i Sverige?
– Det är såklart skönt att slippa vara den som reser över Atlanten den här gången. Det blir naturligtvis spännande och lite speciellt. Det är jättebra att ha en så här stor tävling som SLLM i Sverige. Det är hatten av.

Känns det extra att få möta kollegorna från touren i Sverige?
– Det är ju så mycket fler spelare av hög kaliber än bara de amerikanska så jag tänker inte så mycket på att möta dem specifikt utan det är ett bra startfält överlag.

Hur känns formen?
– Svårt att säga, det var länge sedan jag spelade tävlingsserier så vi får se hur det går.

Hur har du laddat för tävlingen?
– Jag har inte laddat på något speciellt sätt egentligen. Jag har försökt träna på och uppdaterat lite material. Förberett mig på hemmaplan helt enkelt.

Ser du en extra fördel när det är på hemmaplan?
– Det har känts som en fördel historiskt men just i år tror jag inte det spelar någon större roll med en längre oljeprofil.

Vad blir viktigt att få till i spelet och vad är din målsättning?
– Det är svårt att säga något specifikt som blir viktigt utan att veta vart resultatnivån kommer att ligga. Jag har egentligen inte funderat på målsättning, det blir vad det blir. Jag tar det som det kommer när vi väl är på plats. Men såklart vill man vara med och fightas om det nästa söndag.

Linus Wirén   01 september 2023 18:37