Jenny Wegner tar brons i World Games

Jenny Wegner tar brons i singel i World Games. Hon besegrade Janin Ribguth från Tyskland i en jämn bronsmatch med 2-1.
– Jag är väldigt stolt över att jag håller ihop det och kan ta hem bronset, säger Jenny Wegner

Jenny Wegner hade övertaget i första serien. Hon slog idel strikes förutom i andra rutan och vann första serien med 268-172. I andra serien följdes spelarna länge åt men det var Janin Ribguth som till sist lyckades ta hem den med 248-245. I tredje serien fick Jenny Wegner en tuff start med ett hål i andra rutan men följde sedan upp med sex raka strikes. Wegner kunde till sist säkra bronset genom att vinna den tredje serien med 230-206.

En situation i semifinalförlusten mot Shannon O´Keefe, USA gjorde att Jenny Wegner hade lite blandade känslor kring bronset. O´Keefe hade ett slag i mitten av tredje serien där många menade att hon borde haft ett hål då en kägla dröjde flera sekunder innan den föll ned. Istället fick hon två käglor kvar bredvid varandra. Tävlingsledningen stod dock på sig om att allt gått rätt till. Sverige lämnade därefter in en protest. Tävlingsjuryn hade möte angående protesten inför bronsmatchen och starttiden av tredjepris-matchen drog ut på tiden. När väl bronsmatchen var genomförd hade de ännu inte fått något besked men Jenny Wegner räknade med att det skulle bli brons och inget annat.
– Det känns som att jag inte fick en ärlig chans att nå finalen och det är jag väldigt besviken över. Det hade varit helt okej om det var enligt reglerna men här känns det inte så. Det var väldigt oklart hur det skulle bli inför bronsmatchen men om de skulle ändra något efter så blir det även fel för spelarna i finalen, säger Jenny Wegner.

Trots förberedelserna så kunde Jenny Wegner ladda om och få till spelet när det väl gällde i bronsmatchen.
– Jag brukar vara rätt bra på att stänga ute allt men det var lite svårare denna gång. Jag ville verkligen åka härifrån med en medalj och det hade varit oerhört tungt att lämna mästerskapet tomhänt, säger Wegner som är nöjd med sitt spel.
– Jag gör en jättebra match och Ribguth spelar också riktigt bra. Jag är väldigt glad över att jag lyckas ta hem bronset.

Hon tycker att det har varit en häftig upplevelse att spela World Games.
– Det är det bästa evenemanget jag har varit med om. Det blir sådan gemenskap mellan länderna och det är så många som supportar varandra. Sedan känns det som att vi spelare är enade om att vi inte gillar tävlingsupplägget med stringmaskiner och att det inte blir rättvist med så korta distanser som det varit här. Det är så långt ifrån hur vår sport ska vara, säger Jenny Wegner.

Förbundskapten Robert Andersson är glad över medaljen.
– Jag är superstolt över Jennys spel. Hon har spelat fantastiskt bra hela mästerskapet. Det blev rörigt med allt kring situationen i semifinalmatchen men det känns i vilket fall väldigt kul att vi kan åka härifrån med en medalj, säger Robert Andersson.

Shannon O´Keefe, USA vann damfinalen med 2-1 över Clara Guerrero, Colombia.

Resultat

Linus Wirén   12 juli 2022 00:03