Jenny Wegner spurtade till sig kvalsegern i Elit-SM

Team X-Caliburs Victoria Johansson såg ut att vinna kvalet i damernas Elit-SM, men i det sista slaget gick BK Femtionians Jenny Wegner förbi med 1760 mot "Vickys" 1754 efter att ha avslutat med hela 278.
– När det var klart med "cuten" var det bara att köra på, och kul slå "Vicky", men det är i morgon det gäller, säger en glad Jenny Wegner.

När kvalet i damernas Elit-SM avslutades på lördagskvällen i Tidaholms bowlinghall blev det en kamp in i det sista. De flesta var nog redo att skriva in X-Caliburs Victoria Johansson som kvalets segrare när det återstod två serier av det sista kvalpasset. Men återigen visar det sig att inget är klart i bowling förrän det sista slaget är slaget.

Victoria Johansson hade tidigare under lördagen gått i mål i ledning på 1754 men fick se sig passerad av BK Femtionians Jenny Wegner i det sista kvalpassets avslutning. Jenny spurtade i mål på totalt 1760 efter att ha avslutat med 231och i den sista serien strajkat ihop hela 278.

– Jag hade lite svårt att få loss den sista käglan i början, särskilt nians kägla, men i de sista serierna lyckades jag lösa banorna bättre. Samtidigt öppnade sig banan rejält i den sista serien, säger en nöjd Jenny Wegner.

Efter Jenny och Victoria kom Ottilia Gunnarsson, BK Femtionian, med 1727 och det var endast tre damer som lyckades ta sig över 1700. Det var en rejält hopp ner till kvalfyran Nora Johansson, Spader Dam, som landade på 1670.

Både Jenny och Victoria vittnar om att det var knepiga banor i Tidaholm. Det var ett lite annorlunda kägelfall samtidigt som det skiljde mycket mellan banparen vilket gjorde att det var viktigt att läsa varje banpar rätt.

– Det var ett segt kägelfall och mycket upp och ner poängmässigt. Att hålla rätt bolltempo var oerhört avgörande, fel tempo och du var körd med genomslag eller käglor kvar, förklarar kvaltvåan Victoria Johansson.

Även Jennys syster Cajsa Wegner hade marginalerna och käglorna på sin sida denna lördag. Cajsa tog nämligen hand om den elfte och sista finalplatsen med en enda käglas marginal till Spader Dams Emma Halttunen. Cajsas 1618 räckte precis före Emmas 1617.

I morgon söndag inleds damernas finalspel i Tidaholms bowlinghall klockan 10.00 med finalsteg 1 dit elva damer kvalificerat sig. Därifrån går de åtta bästa spelarna vidare till Finalsteg 2 där kampen om de tre platserna för den fortsatta jakten på SM-medaljerna avgörs i en Round Robin.

– Det viktiga idag var att klara "cuten" för final för det är i morgon som det gäller. Då hoppas jag att käglorna är på min sida igen. Det blir viktigt vara med på banornas förändringar och lösa banorna bättre än den jag spelar emot, förklarar Jenny Wegner.

Mer info och resultat

Livestream damer, Tidaholm 

Scoring damer, Tidaholm 

 

 

Jonas Brändström   03 februari 2024 19:56