Jenny Wegner föll i semifinalen - bronsmatch väntar

Trots en drömstart av Jenny Wegner i semifinalen där hon slog 300 i första serien så gick det inte hela vägen. Shannon O'Keefe, USA, vände och vann med 2-1 och Wegner får ladda om för bronsmatch under måndagen i World Games.

Det blev tätt med matcher för Jenny Wegner under söndagen i singelklassen. Hon följde upp segern mot Sujin Yang med att besegra Denise Blankenzee från Nederländerna i kvartsfinalen, där hon vände och vann med 2-1. Därefter väntade Shannon O´Keefe från USA i semifinalen och det fanns möjlighet att få revansch efter dubbbelförlusten mot just O´Keefe och Julia Bond dagen innan. Det såg ljust ut till en början då Jenny Wegner storspelade i första serien och slog 300.
– Spelet kändes väldigt bra. I sista rutan kastade jag mest iväg klotet och tänkte att jag struntar om det blir 300 eller inte men det funkade ändå, säger Jenny Wegner. 

Trots drömstarten så blev det tuffare i andra serien. Wegner berättar att banan förändrades och att hon inte riktigt hängde med i förändringarna. O´Keefe tog hem andra serien med 240-175. I tredje var det jämnt men det lilla flytet saknades för Wegner. Amerikanskan vann till sist med 218-203.
– Jag är väldigt besviken att jag inte hade mer flyt i sista serien. Jag kunde inte ha gjort mina slag bättre men fick inte med mig käglorna, säger Wegner.

Efter matchen blev det även en het diskussion om ett slag av Shannon O´Keefe i mitten av tredje serien som många i publiken ansåg skulle vara ett hål, men som inte blev det. Tävlingsledningen stod dock på sig om att allt gått rätt till.
– Det gör det ännu mera surt ifall det var så, säger Jenny Wegner.

Hon tycker att det har varit tufft med det korta formatet och att det blir speciellt att spela på stringkäglor.
– Käglor trillar som inte borde trilla och det tar bort lite av det som är bowling. Sedan tycker jag att bowling ska vara långdistans där man får tid på sig att lösa problem. Här blir det så kort och det känns som att det blir mer slumpartat vem som vinner.

Förbundskapten Robert Andersson berömmer Jenny Wegners spel.
– Jenny spelar hur bra som helst i semifinalen. O´Keefe är bland de bästa på touren och man får inte ge henne chansen för då tar hon den. Men i tredje serien har Jenny i stort sett alla slag i fickan och det känns osannolikt att hon ska förlora, säger Robert Andersson.

Jenny Wegner får ladda om för bronsmatch idag kl 18.20 (svensk tid) mot Janin Ribguth, Tyskland.
– Jag är jättenöjd med min prestation och känner att jag har ett bra spel i mig. Jag får glömma semifinalen och fokusera på bronsmatchen, säger Jenny Wegner.

Resultat

Livestream

Livescore

Linus Wirén   11 juli 2022 08:00