Jenny och Cajsa Wegner vidare i singeln

Jenny Wegner och Cajsa Wegner är vidare i singeln i World Games. Jenny vann i två raka serier mot Ursula Ekermans och Cajsa Wegner vann en jämn match mot Aseret Zetter i avgörande serie.

Jenny Wegner hittade spelet under inspelningen och valde att köra på ett starkare och stabilare klot.
– Jenny spelade bra tekniskt. Hon hade lite småproblem att få loss käglorna i första serien men vann den ganska säkert ändå. I serie två flöt det på bra, tekniken satt fint och Jenny kunde vinna lätt med en 260-serie, säger förbundskapten Robert Andersson.

Jenny Wegner var nöjd med segern mot Ursula Ekermans, Sydafrika.
– Spelet kändes mycket bra och jag har alla förutom ett slag i fickan, säger Jenny Wegner.

Cajsa Wegner ställdes mot Aseret Zetter från Mexico och det blev en jämn drabbning. Zetter spelade likt Cajsa med mycket fart och rotation på klotet vilket gjorde att de spelade på ungefär samma ställe i banan.
– Vi valde att test urethan till en början men efter fyra rutor övergav vi den idéen, berättar Robert Andersson.

Till sist vann Cajsa serie ett. Serie två slutade oavgjort 215-215 och roll-off väntade där Cajsa förlorade. I serie tre var det jämnt hela vägen, men Cajsa var bäst när det gällde och kunde säkra segern i sista rutan med två strike.
– Det här var jobbigare än att spela åtta serier. Jag fick bollen till fickan, men det blev inte så mycket strike som jag skulle velat. Skönt att det räckte ändå, säger Cajsa Wegner.

Jenny Wegner spelar andra omgången på söndag kl 20.30. Cajsa Wegner spelar kl 21.40. Idag kl 16.30 väntar dubbel där systrarna Wegner ställs mot USA med Shannon O´Keefe och Julia Bond. Vinnarna spelar andra matchen idag kl 19.30.

Livestream
Livescore 

Linus Wirén   09 juli 2022 11:23