Jenny och Cajsa Wegner representerar Sverige i World Games

Jenny och Cajsa Wegner är uttagna att representera Sverige i World Games som spelas 8-11 juli i Birmingham, Alabama.
– Målet är att ta medalj, säger förbundskapten Robert Andersson.

Det är första gången på länge som Sverige är med i World Games. World Games är ett internationellt multisportevenemang för idrotter som inte finns med på OS. Sverige har bara med lag på damsidan. Herrarna kvalificerade sig inte då det var EM 2019 som gällde som kval.

Systrarna Wegner från Perstorp tog brons i mixed på VM 2021. Utöver VM har Robert Andersson bland annat kollat på prestationer i seriespelet och Söderköping Ladies Open där Cajsa Wegner vann och Jenny Wegner blev tvåa.
– Både Cajsa och Jenny har hållit en hög nivå under lång tid och de spelar en modern bowling med kraftfulla slag och mycket rotation. De presterade bra på VM och hade bland annat de högsta snittpoängen men nådde inte riktigt de resultaten som de förtjänade. Jag tror att de är väldigt revanschsugna till World Games.

Singel och tvåmanna är det som står på spelprogrammet i World Games och matcherna spelas i bäst av tre serier.
– Det är korta distanser som kan vara lite ovisst men målet är alltid att ta medalj.

Tävlingen kommer att spelas med stringmaskiner där käglorna sitter fast i snören.
– Det är lite speciellt och jag gissar att det kommer bli en del konstiga strikes. Men det gäller att hålla huvudet kallt och det kommer vara en fördel att slå hårt.

Robert Andersson ser fram emot tävlingen i Birmingham, USA.
– Det är kul när många länder och idrotter samlas tillsammans. När jag var förbundskapten i Indien och Filipinerna var jag med på Asian Games respektive Southeast Asian Games vilket var väldigt skoj och jag tror att World Games blir en liknande upplevelse.

En intensiv tävlingssommar väntar för många landslagsspelare. Flera damspelare ska åka till USA och spela på PBWA-touren i ett nytt projekt av förbundet. Före World Games spelas även Elit-SM, Euro Challenge samt fiinal i Europarankingen. Efter World Games blir det laddning mot EM i Ålborg som arrangeras 10-21 augusti.
– Det är ganska ovanligt med så många stora tävlingar så tätt och jag ska ha dialog med Louise Sonne (mental coach) hur vi förbereder oss på bästa sätt inför varje tävling.

Cajsa Wegner 
Ålder: 24 år 
Klubb: BK Femtionian, Spader Dam
Främsta meriter: EM-guld singel (2018), EM-guld lag (2018), VM-silver lag (2019), VM-brons mixed (2021) Seger Europacupen (2016, Olomouc) 

Jenny Wegner
Ålder: 27 år 
Klubb: BK Femtionian, Spader Dam
Främsta meriter: VM-guld dubbel (2019), VM-silver lag (2019), EM-guld All-event (2016), EM-guld lag (2016), EM-guld lag (2018) vinnare i Europatouren 2015 och 2018. 

Linus Wirén   19 april 2022 17:58