James Blomgren vann Svan´s Tak Masters i tuff konkurrens

I helgen avgjordes Svan´s Tak Masters i Markaryd och 22 Team Sweden-spelare deltog. James Blomgren tog hem segern och Jesper Svensson blev tvåa.
– Det är rätt unikt med ett så stjärnspäckat startfält på en tävling i Sverige, säger Robert Andersson.

Svans Tak Masters fungerade som en Team Sweden-samling för herrarna där förbundskapten Robert Andersson ville se spelarna tävla mot varandra. Robert Andersson tog ut fler spelare i första uttagningen till Team Sweden än vad det varit tidigare och han kommer se spelarna i fem större tävlingar fram till januari. Därefter väntar en ny gallring i början av 2023. Svans Tak Masters var först ut och i startfältet fanns bland annat 22 av 24 spelare från Team Sweden. 17 av dem gick vidare till finalspel.
– Jag är jättenöjd med helgen. Det var väldigt hög nivå på spelet och jag tror aldrig att vi har haft så många bra spelare i Sverige på herrsidan, säger Robert Andersson.

Finalspelet avgjordes genom Round Robin under söndagen. James Blomgren och Jesper Svensson följdes länge åt men Blomgren skaffade sig ändå ett litet övertag efterhand. Inför att de skulle mötas i sista matchen hade Blomgren fått ett försprång på 80 poäng. Till sist tog Blomgren hem tävlingen på 3253 poäng och Svensson blev tvåa med 3195 poäng. Carl Eklund kom trea på 3094.
– Jag hade en väldigt bra känsla och hittade ett vägvinnande spel redan i kvalet. När det väl uppstod några utmaningar så löste jag dem på ett bra sätt, säger James Blomgren. 

Han tyckte det var roligt att så många Team Sweden-spelare var samlade.
– Det är ett väldigt bra initiativ av Robban och det var riktigt kul att träffa alla.

James Blomgren är likt förbundskapten Andersson imponerad över tillväxten på herrsidan.
– Det är riktigt häftigt hur många bra spelare det finns i svensk bowling och vi har en ljus framtid. Det har gått blixtsnabbt det senaste och det är så många unga duktiga spelare som kommer upp och utmanar. Jag triggas enormt av det och ska försöka hålla dem bakom mig.

Till helgen väntar slutspel i Lucky Larsen Masters för Team Alingsåsspelaren och sedan står Elitserien för dörren. Team Alingsås har sin premiär borta mot Ludvika den 17 september.

Linus Wirén   31 augusti 2022 19:50