James Blomgren och Jesper Svensson vinner EM-guld i dubbel

James Blomgren och Jesper Svensson är Europamästare i dubbel. De besegrade Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen från Finland i finalen.
– Vi spelade superbra båda två, säger Jesper Svensson.

James Blomgren sa inför semifinalen att det fanns mer att hämta i spelet och det visade han och Jesper Svensson i slutspelet. I semifinalen vann de övertygande mot Maxime Dubois och Gaetan Mouveroux från Frankrike med 484-398.
– Fransmännen var nog lite tagna av stundens allvar. Vi har bra mästerskapsrutin från tidigare och hade bra koll på vad vi skulle göra, säger James Blomgren.

Därefter väntade finalen mot det finska hemmalaget Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen, som besegrat lagkamraterna Tomas Käyhkö och Niko Oksanen i semifinalen. Sverige hade tidigt övertaget. Jesper Svensson storspelade och var likt i kvalet nära 300. Det blev till sist 289 för honom och 223 för James Blomgren. De vann med de övertygande siffrorna 512-383 och guldet var i hamn. Det var både Blomgrens och Svenssons första EM-guld på seniornivå.
– Det känns helt fantastiskt. VM-guldet i Dubai var skithäftigt men det blir så mycket roligare när man får dela det med en lagkompis. Det var väldigt roligt att kunna vinna mot finnarna i deras hemmaborg och med den atmosfär och stämning som var med all publik, säger Blomgren.

James Blomgren och Jesper Svensson har inte spelat så mycket dubbel tillsammans tidigare och Blomgren hyllar sin lagkompis.
– Jesper spelar som en demon och då är det bara att hoppa på berg- och dalbanan och åka med. Att ha världens bästa vänsterhänta bowlare i laget är en ära. Vi kan hjälpas åt när vi båda är vänsterhänta och talar samma språk.

Jesper berättar att han inte känt sig helt hundra med tekniken det senaste men att det släppte idag.
– Jag hade en dialog med min käre far för att hitta små triggerpunkter att tänka på. Idag kom jag ut och kände mig helt komfortabel på banorna.
– Både fransmännen och finnarna fick en ganska taskig start samtidigt som vi gör det väldigt bra. Det blir en boost för oss och omvänt för dem. Vi steppar verkligen upp när det behövs som mest och spelar superbra båda två.

Topp 3 dubbel:
1. James Blomgren och Jesper Svensson, Sverige
2. Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen, Finland
3. Tomas Käyhkö och Niko Oksanen, Finland
3. Maxime Dubois och Gaetan Mouveroux, Frankrike

Resultat

Linus Wirén   05 juni 2022 23:45