James Blomgren och Jesper Svensson tvåa i dubbelkvalet - en start kvar

James Blomgren och Jesper Svensson avslutade starkt i lördagens kval och ligger totalt på andra plats efter två starter. Pontus Andersson och William Svensson är fyra.

Jesper Svensson och James Blomgren öppnade stabilt i dubbelkvalet men utan att få till de riktigt höga poängen. I fjärde serien slog dock Blomgren till med 279 men samtidigt hade Jesper Svensson problem och fick ihop 183. I femte serien nådde de tillsammans 425 poäng och låg på tredje plats i squad 2 inför den avslutande serien. När det behövdes som mest så radade Jesper Svensson upp strikar. Han gick mot trehundra men det blev miss i sista försöket, men totalt 296 och kollegan Blomgren fick ihop 220. Efter den starka avslutningen avancerade de förbi Italien lag 2 och Finland lag 2 och vann squad 2 med 2722 poäng.
– Vi kämpade på hela passet. Vi kom inte in i något jätteflow men höll det ändå på en väldigt stabil nivå. James hade en hög serie när det strulade för mig. Det gav ändå mig lite andrum och det var i grevens tid att jag fick till en höjdare i sista serien, säger Jesper Svensson.

De är totalt tvåa i kvalet efter Finland lag 1 med Tomas Käyhkö och Niko Oksanen som fick ihop 2835 poäng i squad 1.
– Det finska laget slog jättehögt och vi visste att det skulle bli svårt att nå dem så vi är nöjda med andraplatsen. Det är flera starka lag som ska ut imorgon, bland annat Sverige (Markus Jansson och Martin Larsen) så vi får se hur det går. Men det är klart att det är möjligt att detta ska räcka för att vi ska ta oss vidare.

William Svensson och Pontus Andersson låg tvåa efter squad 1 med 2695 poäng men hade tappat två placeringar när väl squad 2 var färdigspelad. Finlands lag 2 med Kimmo Lehtonen och Juho Rissanen avslutade starkt i andra kvalgruppen och tog sig förbi Svensson och Andersson med sju poäng och blev trea.
– Det funkade framförallt väldigt bra för oss de tre första serierna. Sedan gjorde vi lite dåliga lösningar och det blev lite för lågt på slutet. Det kommer inte räcka till någon medalj för oss men förhoppningsvis klarar Jesper och James sig vidare till slutspel, säger Pontus Andersson.

Markus Jansson och Martin Larsen spelar i tredje kvalgruppen imorgon kl 10.00. Topp fyra går vidare till semifinal. Efter dubbelkvalet väntar Markus Janssons semifinal i singel mot Tomas Käyhkö kl 15.00.

Tider söndag
10:00-13:45 Dubbelkval squad 3 (Markus Jansson och Martin Larsen)
15:00-15:30 Singel semifinaler (Markus Jansson)
16:00-16:45 Dubbel semifinaler 
17:00-17:45 Dubbelfinal
18:00-18:30 Singelfinal 

Resultat

Linus Wirén   04 juni 2022 21:59