IS Göta och Spader Dam redo för VM-arrangemanget

I drygt två år har arrangörsföreningarna IS Göta och Spader Dam laddat för U21-VM och idag är det så dags för mästerskapsstart.
– Det ska bli väldigt kul att se bowlare från hela världen spela i vår hemmahall, säger Joakim Wahlgren från IS Göta.

Joakim Wahlgren är arrangörsansvarig för IS Göta och ordförande i klubben. Det har varit full fart med förberedelser och han tycker att de har bra koll på läget. Totalt är runt 30 funktionärer med från klubbarna.
– Det har varit ett stort intresse att vara med och hjälpa till. Det är många som tycker det är väldigt häftigt med ett VM. Det känns riktigt stort att det kommer spelare från hela världen hit till vår hemmahall, säger Joakim Wahlgren.

De flesta nationerna kom hit i lördags och Wahlgren var på plats och tog emot lagen på Kastrups flygplats.
– Det var roligt att möta alla och fokus är att ge alla som kommer hit en riktigt fin upplevelse.

Han menar att det betyder mycket för klubbarna att vara med och arrangera ett U21-VM.
– Det betyder mycket för våra medlemar att visa att vi kan arrangera ett så stort evenemang. Sedan blir det även en ekonomisk vinning för oss och Spader Dam och det är väldigt kul att vi får extra uppmärksamhet som föreningar.

Oktawiusz Gustavsson som är ansvarig från Spader Dams håller med och menar att de har väntat länge på mästerskapet.
– Från början skulle VM arrangerats i maj 2020 men det har blivit framflyttat på grund av pandemin. Vi har varit förberedda på det länge så det ska bli väldigt kul att det är dags nu, säger Oktawiusz Gustavsson.

Klubbarna har delat upp funktionärspassen mellan sig och fyllt alla passen. Det har varit stort intresse kring biljetter där det finns både dagspass och biljett för hela mästerskapet.
– Läktare är uppbygda och det kommer nog bli riktigt bra drag i hallen.

Spader Dam har två spelare med i U21-landslaget, Nora Johansson och Emma Halttunen.
– Det ska bli spännande att se hur det går för dem. Vi håller tummarna för alla i landslaget och det är givetvis extra kul med två hemmaspelare, säger Gustavsson.

Linus Wirén   21 juni 2022 08:00