Inför SM i 3-manna

Idag drog SM-veckan igång i Piteå och imorgon är det dags för SM i 3-manna. Vi har kollat läget med de två bästa dam- respektive herrlagen från finalsteg 1 som är laddade för att kämpa om medaljerna.

Anna Andersson, Spader Dam

Hur ska det bli att spela 3-manna?
– Det känns spännande och det ska bli kul att komma upp till Piteå och kämpa om medaljerna. Bakers är en speciell spelform och den blir väldigt slumpmässig. Ens egen ruta blir mycket värd och om man slår några dåliga slag så blir det väldigt utslagsgivande.

Vilka blir era största utmanare om medaljerna?
– X-Calibur får jag säga, men Högland blir också tuffa. Sedan är det många lag som kan få ihop tre bra spelare och det brukar vara några andra som skräller. Hallandia har bland annat vunnit och för några år sedan gick Granen långt.

Vad blir nyckeln för er?
– Det gäller att ha en bra diskussion i laget, göra rätt förflyttningar och ha fokus.

Vad tror du det betyder för bowlingen att vara med på SM-veckan?
– Det är viktigt för bowlingen att synas och det är väldigt kul att stegfinalen tv-sänds. Det är bra reklam för sporten. Jag har inte bowlat högre upp än Gävle tidigare så det ska bli spännande att spela längre norrut.

Joline Persson Planefors, Team X-Calibur

Hur är läget inför 3-manna?
– Vi är vid gott mod allihopa och det ska bli kul att spela under SM-veckan. De andra i laget (Hanna Engberg, Josefin Hermannsson, Alida Molander) har spelat tillsammans på 3-manna lite fler gånger än jag. De är lite extra revanschsugna då det inte riktigt gått vägen de senaste åren men det hoppas vi att det ska göra i år.

Vad blir nyckeln för att det ska gå vägen?
– Det är en spelform där mycket kan hända och det gäller att det stämmer för alla tre. Vi behöver spela enkelt, täcka rutor och ha bra tålamod.

Vilka blir era största utmanare?
Spader Dam och Högland är starka kort. Men det behöver inte vara förhandsfavoriterna som går bäst på 3-manna.

Hur är det att tävlingen är med på SM-veckan?
– Det är lite extra när det kommer tv-sändas på fredag och det blir nog lite mer nervositet. Det är bra att sporten uppmärksammas och att fler kan följa SM.

Karl Wahlgren, IS Göta

Ni var bäst i finalsteg 1, vad är målsättningen nu när det ska avgöras?
– Det var en boost att vinna första steget. Vi har väldigt bra spelare och topp 3 känns självklart att sikta mot. Jag har varit både trea och tvåa tidigare så personligen är det guldet jag vill åt.

Hur ska det bli att spela vid SM-veckan?
– Det ska bli kul. Det är roligt att bowlingen är med på SM-veckan och att det tv-sänds på fredag. Sporten behöver all medial tid som är möjlig. Det gäller att ta till vara på allt och visa upp det bästa vi har för att upp intresset för sporten.

Vad blir viktigt att få till i spelet?
– Vi behöver komma in i en bra rytm och hitta bra banlösningar direkt. Ett dåligt slag blir väldigt kännbart så det gäller att hålla fullt fokus.

Vilka blir de största utmanarna om medaljerna?
– Stureby var starka senast och har ett bra lag. Kaskad är tuffa också. Men det känns som att alla elitserielagen har god chans. Det är många bra med.

Dennis Eklund, Stureby BK

Hur är läget inför 3-manna?
– Det är fint. Vi har höga serier i oss och har gjort det bra i 3-manna hittills under året samt i seriespelet.

Vad tror du om era möjligheter i 3-manna?
– Det är många starka lag med men vi vill vara med och mäta oss med Elitserielagen. Det är här vi hör hemma. För egen del så är 3-manna det enda SM-tecknet jag saknar så det vore väldigt kul att kunna ta en medalj.

Vad blir nyckeln för er i spelet?
– Det gäller att ta snabba och rätt beslut samt även ha tajming i besluten.

Hur ska det bli att vara med på SM-veckan?
– Det är roligt att många sporter samlas på samma ställe och all publicitet är viktig för bowlingen. Det blir även kul om man kan kolla lite på någon annan idrott.

Livescore Lanetalk

Resultat

Linus Wirén   23 mars 2022 21:24