Inför SM i 3-manna

Tremanna-SM, finalsteg 1 står för dörren. Vi har kollat läget med Anneli Blomqvist, B-K Eva och William Svensson, BK Kaskad som var med i guldlagen senast det begav sig och som laddar för spel i helgen i Uppsala och Stockholm.

Anneli Blomqvist i B-K Eva. 

Hur var det att vinna SM-guldet senast?
– Det var väldigt skönt att vinna. Det var stort för klubben då det var längesedan vi vann. Det har varit flera brons och silver men riktigt gott att ha pokalen i hallen nu. Senaste mästerskapet var ju framflyttat från 2020 till i december 2021 så det är ändå lite underlig känsla om vi har varit regerande mästare i två år eller i två månader.

Vad tror du om helgens spel?
– Vi har inte haft så mycket förberedelser just för 3-manna men vi i laget tränade ihop i veckan, dock körde vi inte bakers. Vi har lite nytt lag jämfört med senast och det är bara jag som är med igen. Men vi alla har spelat ihop länge och vi får gå på rutin.

Hur ser du på era chanser att gå vidare till nästa steg under SM-veckan?
– Möjligheten finns alltid. Jag har lite dålig koll på de andra lagen. Spelformatet är lite slumpartat och mycket kan hända.

William Svensson i BK Kaskad: 

Hur var det att vinna SM-guldet senast?
– Det var oerhört kul. Det är många bra lag som ställer upp och det var häftigt att kunna vinna alltihop. Vi mötte vårt andra lag i finalen så det var en väldigt häftig grej för klubben att bli både etta och tvåa.

Vad tror du om helgens spel?
– Vi ställer upp med två starka lag och borde ha goda chanser att gå vidare till SM-veckan. Denna gång ska jag vara med i det laget jag vann mot senast i finalen. Dock sträckte jag mig i veckan men förhoppningsvis ska det vara bra till helgen så att jag kan spela.

Vilka fler lag tror du kommer kämpa om topplatserna?
– Elitserielagen kommer säkert vara med och kämpa om platserna till SM-veckan. Sedan brukar det alltid vara några underdogs som är med som har 3-4 riktigt starka spelare. Det är alltid lite prestige mellan klubbarna.

Livestream Uppsala, dam här.

Livestream Stockholm, herr här.

Resultat damer

Resultat herrar

Linus Wirén   04 februari 2022 20:07