Individuella SM avslutades med 12 nya mästare

På svenska Nationaldagen avslutades finalspelet i årets Individuella SM i Nöjesarenan i Skövde. Under måndagen och tisdagen korades de 12 återstående mästarna och Svenska bowlingförbundet gratulerar samtliga medaljörer.

(Bilden) I den sista finalen, Herrar A 41-50 år, vann Tobias Karlsson, BK Ax, före till höger Henrik Ahlstrand, Jönköpings KK. Oskar Broström, IK Gotlandspärlan, lade beslag på bronset.

Konceptet med ett bredd-SM och ett Individuellt SM med flera åldersklasser sjösattes 2012 och spelade allra första gången i just Skövde. Elva år senare lever konceptet vidare med några få justeringar, bland att med några tätare åldersintervall och fler klasser än från start.

Kent Kyrk, ägare av Nöjesarenan i Skövde, var med redan 2012 och stod även som arrangör tillsammans Svenska bowlingförbundet för Individuella SM 2023.

(– Det har varit mycket jobb men fantastiskt roligt och det mesta har flutit på mycket bra, säger en nöjd Kent Kyrk efter att den 25:e finalen spelats klart.

Totalt blev det 821 spelare som ställde upp i årets Individuella SM. 240 damer och 581 herrar har kämpat om de ädla SM-medaljerna.

(– Vi satte ett högt mål med 1000 deltagare, men efter en lite trög start med anmälningar och med facit i hand så känner vi oss ändå mycket nöjda, och det är klart fler än SM:et året före, förklarar Kent Kyrk vidare.

Finalspelet inleddes redan i fredags och till och med söndagen korades13 Svenska mästare vilket Swebowl skrev om i söndags. Under måndagen och tisdagen spelades de 12 sista finalspelen och här följer ett bildkollage på de sista 36 individuella medaljörerna.

Svenska bowlingförbundet gratulerar samtliga medaljörer!

I herrar B 22-30 år vann Linus Alm, Djurgårdens IF Bowlingförening, guldmedaljen. Silver till Christoffer Cranser, Sundbyberg IK, och bronsplatsen till Johan Alme’n BK Edet.

Herrar B 31-40 år vanns guldet av Daniel Hofmann, Skillingaryd IS, före silvermedaljören Henrik Petersson, Kulladals BS, och brons till Christoffer Finke, BK Korp.

I klassen Herrar B 17-21 år vann Kevin Linderholm, BK Viskan, guldet före Joel Johansson, NBC Gullmarsplan BC, och Eric Wenström, BK Mjölby Bowling, på bronsplats.

Noel Haglund Torgersen, BK Skrufscha, vann guldet i Herrar A upp till 16 år. Silver till Max Kojic, Jönköpings BS/Boys, och bronspengen gick till Rasmus Olsson, Team Eldklotet BK.

Alvin Kvarnström, AIK BK, vann klassen Herrar A 17-21 år. Felix Bergman, Team Gamleby, kom på silverplats och Marcus Pettersson, Sundbyberg IK, vann brons.

Tomas Wianto, Karlskrona BK, vann SM Herrar B 41-50 år före silvermedaljören Anders Johansson, Kvänums BK, och bronspengen gick till Pasi E. Luiro, Sigma BK.

Emelie Hjort, Jönköpings Kägelklubb, är svensk mästare i klassen Damer A 22-30 år. Kampen om övriga medaljer fick avgöras med en roll off där Hanna Engberg, Team X - Calibur BK, tog hem silvermedaljen och bronspengen gick till Janina Lindberg BK Merci.

Team X-Calibur tog storslam i klassen Damer A 31-40 år. Guldet till Josefin Hermansson, silver till Joline Persson Planefors och bronspengen till Victoria Johansson.

Robin Hultsten BK Kaskad vinner herrar A 22-30 efter en tuff sista serie före Marcus Hilmersson Team Baltzar BK - trea BK Karmas Henrik Eriksson.

SM-finalen i klassen Damer 41-50 år blev en klar seger för Malin Johansson, BK Högland. Helena Sundqvist, Bodens BS, vann silvermedaljen och Anna Staflund, BK Brio, vann brons.

I mitten Henrik Johansson, BK Pondus, som vann klassen Herrar A 31-40 år före Martin Karlsson BK Oden, till höger med sin silvermedalj och Andreas Hansen Örgryte IS som tog brons.

I klassen Herrar A 41-50 år, som var den 25:e och sista individuella SM-finalen 2023, blev Tobias Karlsson, BK AX, i mitten svensk mästare före till höger Henrik Ahlstrand, Jönköpings KK. Oskar Broström, IK Gotlandspärlan, lade beslag på på bronspengen.

Foton: Michael Granström

Länk till Individuella SM:s resultat i samtliga 25 finaler

Jonas Brändström   06 juni 2023 14:51