Imorgon öppnar anmälan till Para-SM 2024

Mars står för dörren och med det öppnar anmälan till Para-SM 2024. Årets mästerskap bjuder på flera nyheter. Det blir kvalspel i både Jönköping och Uppsala och därefter väntar finalspel i Skövde.
– Det känns spännande med ett nytt upplägg i år, säger Johanna Svenungsson, verksamhetsutvecklare inom parabowling.

Anmälan till Para-SM öppnar imorgon kl 17.00. För första gången genomförs Para-SM över två kvaltävlingar i olika städer där de främsta avancerar till en gemensam final. Kvalet spelas i RC Bowl i Jönköping den 19-21 april och vid Pins and Games, Uppsala, den 26-28 april. Samtliga föreningar hänvisas till den kvalhall som de har kortast resväg till och varje spelare får kvala vid ett tillfälle. Finalen avgörs vid Nöjesarenan i Skövde den 25 maj.
– Vi har inte kört både kvalspel och finalspel innan så det ska bli spännande att se utfallet av det och hur föreningarna upplever det nya upplägget, säger Johanna Svenungsson och fortsätter:

– Genom att ha kvalet i två städer så hoppas vi att fler ska ha möjlighet att vara med och att många inte behöver åka lika långt för att spela SM. Förhoppningen är att nå spelare från ett större geografiskt upptagningsområde och få fler föreningar runt om i landet att vara med samt att även de bowlare som inte brukar tävla tar chansen nu.

En annan nyhet är att det också kommer att genomföras ett riksmästerskap i öppen klass i samband med Para-SM. Både kvalet i para-SM och riksmästerskapet spelas över sex serier, europeiskt spelsätt.

Mer info och anmälan

Linus Wirén   29 februari 2024 18:39