Ilhammar tog guld i All Event och singel - silver och brons till Noberg

Det blev medaljregn för Sverige idag på junior-EM. Robin Ilhammar vann guld i både All Event och singel. Robin Noberg tog silver i All Event och brons i singel.
– Det var skönt att äntligen kunna vinna guld igen, säger Robin Ilhammar.

Efter fyra raka silver i junior-EM för Sverige så blev det dubbelt guld under torsdagen och totalt fyra medaljer. När de sex kvalserierna i singeln var spelade i Wittelsheim så stod det klart att Robin Ilhammar vunnit kvalet samt blivit Europamästare i All Event. Han fick ihop 4163 poäng över de 18 serierna i All Event och vann med stor marginal. 
– Det känns extra bra att ta guld i All Event eftersom att jag inte vunnit i det tidigare, säger Robin Ilhammar och fortsätter: Nyckeln i spelet var att befinna sig i nuet och ta det ruta för ruta och inte tänka på något som jag inte kan påverka. 

Han fick blågult sällskap på pallen både en och två gånger under torsdagen. Robin Noberg gjorde en stark insats i singelkvalet och blev trea totalt i kvalet på 1337 poäng, efter avgörande roll-off mot fyran Mikołaj Czarnecki, Polen. En medalj var säkrad för Sturebyspelaren och i samma stund stod det även klart att hans resultat räckt hela vägen till ett silver i All Event. Noberg fick ihop totalt 3934 poäng. Trea i All Event blev Nicholas Muscat, Malta. 
– Det här hade jag inte förväntat mig och det känns riktigt bra. Speciellt i All Event där konkurrensen är väldigt tuff. Jag har fortfarande inte riktigt smält detta, säger Robin Noberg. 

Med All Event-medaljerna i hamn så var det bara för Ilhammar och Noberg att ta sig an slutspelet i singel. Robin Ilhammar besegrade Mikolaj Czarnecki i semifinalen med 204-176. För Robin Noberg blev det förlust mot Jani Soukka från Finland och Nobergs andra medalj för dagen blev ett brons.
– Jag gjorde lite för många dåliga slag i semifinalen och fick inte till den bollreaktion som jag ville ha. 

Noberg menar att en faktor till att det blev två medaljer är att han har behållit ett lugn i spelet. 
– Jag har försökt att inte stressa upp mig efter dåliga slag och har tagit en ruta i taget.

I finalen så fortsatte Robin Ilhammar att ånga på med fint spel och han vann mot Jani Sokku med 236-202. Dagens andra guld var ett faktum. 
– Det känns helt otroligt att kunna resa sig igen efter att det blivit två silver tidigare i mästerskapet. Det är en väldig lättnad. Spelet kändes bra både tekniskt och teoretiskt då jag gjorde offensiva förändringar som krävdes för att kunna vinna både semi och final, säger Ilhammar som tyckte det var kul att få dela pallen med Robin Noberg. 
– Det visar på hur starka spelare vi har i Sverige. 

Förbundskapten Moa Ekström var glad över medaljerna. 
– Killarna spelar väldigt bra idag och det känns fantastiskt att vi äntligen får stå högst upp på pallen, säger Moa Ekström. 

Under fredagen är det dags för tjejerna att spela singel. Nicole Layrisse och Alice Lindqvist inleder i squad 1 kl 09.00. Kajsa Samuelsson och Maja Engberg drar igång kl 13.15 i squad 2. Med sex serier kvar av All Event så ligger Alice Lindqvist fyra på 2347 poäng. Hon har 16 poäng upp till bronsplatsen. Maja Engberg är åtta med 2313 poäng. Alla fyra tjejer har i nuläget en plats bland topp 24 som avancerar till lördagens Masters. 

Resultat

Linus Wirén   08 september 2022 22:42