Idag drar US Open igång

Det är dags för US Open och årets första tävling på PBA-touren. Kim Bolleby, Martin Larsen och Jesper Svensson är på plats i Indianapolis och inleder kvalet idag.
– Kul att att säsongen drar igång men det blir ingen mjukstart direkt. US Open är stentuff, säger Jesper Svensson.

För andra året i rad spelas US Open i Royal Pin Woodland i Indianapolis. Efter att ha spelat elitseriematch i lördags så kom Kim Bolleby, Martin Larsen och Jesper Svensson till USA i söndags och det har blivit en kort uppladdning inför majortävlingen.
– Det är såklart inte optimalt att komma fram så sent som vi gjorde men vi har ändå lyckats få ordning på all utrustning och jag är redo för spel, säger Jesper Svensson.

Igår genomförde de den officiella träningen.
– Träningen var tuff och profilerna är väldigt utmanande. Det gäller att försöka hålla ihop det alla 24 serier och det kommer bli en spännande utmaning. Jag hoppas kunna spela bra så får vi se vart det landar, säger Jesper Svensson.

Kvalet genomförs tisdag till torsdag över 24 serier på tre olika profiler.
– Det är de tuffaste profilerna på US Open hittills. Det gäller att försöka hålla sig nära fickan och kontrollera 1:ans kägla. Spärrspelet kommer att vara nyckeln, säger Kim Bolleby och fortsätter:
– Det är lite nervöst inför att det ska dra igång. Målsättningen är att göra ett så bra utförande av slagen som möjligt så löser sig resten.

Jesper Svensson spelar i squad B och går in i kvalet kl 19.00 idag (svensk tid). Kim Bolleby och Martin Larsen är med i squad C och börjar spela vid midnatt (svensk tid). Martin Larsen har lite blandade inför tävlingen då han har haft problem med vänster höft.
– Jag är osäker på hur höften kommer att reagera på så här mycket spel. Samtidigt ska det bli väldigt häftigt att spela US Open. US Open är den tuffaste uppgiften vi bowlare kan ställas inför. Det gäller att hålla huvudet kallt, inte jaga utan bara gneta på. Något som jag normalt sett gillar, säger Martin Larsen.

Efter tre kvalrundor går topp 24 vidare till fredagens matchspel i Round Robin. På söndag avgörs US Open med stegfinal.
– Målsättningen är alltid att vinna men att nå topp 24 är klart godkänt. Den här gången kommer jag dock främst fokusera på att sätta tekniken och hoppas att kroppen håller, säger Martin Larsen.

US Open 2023
Indianapolis, Royal Pin Woodland

Stream tisdag-lördag Bowltv 
Söndagens final sänds på FOX.

Resultat och mer info

Program

Tisdag 31/1
Kvalomgång 1 - 8 serier
14.00 Squad A (Fresh)
19.00 Squad B (Fresh)
00.00 Squad (Fresh)

Onsdag 1/2 kvalomgång 2 - 8 serier
14.00 Squad B
19.00 Squad C
00.00 Squad A

Torsdag 2/2 kvalomgång 3 - 8 serier
14.00 Squad C
19.00 Squad A
00.00 Squad B
Fredag 3/2 Topp 24 vidare till matchspel Round Robin.
16.00 Top 24 8 matcher
23.00 Top 24 8 matcher

Lördag 4/2
15.00 Top 24 8 matcher
22.00 Topp 9 spelar stegfinal

Söndag 5/2
20.00 Final

 

Linus Wirén   31 januari 2023 13:13