Idag börjar SLLM 1 Lane Doubles by boxer - final med PBA-proffs i Helsingborg

Som en del i uppladdningen inför sensommarens PBA-tävling i Helsingborg så arrangerar gänget bakom Storm Lucky Larsen Masters likt förra året en 1-Lane tävling under våren. Denna gång spelas den i 2-manna bakerformat. Tävlingen spelas mellan den 1 mars-31 maj. Åtta par går vidare till finalen i samband med SLLM där de får spela tillsammans med ett PBA-proffs.

Idag börjar version två av Storm Lucky Larsens 1 Lane-tävling som spelas i hallar runt om i landet. I år genomförs tävlingen i 2-manna och bakerformat: SLLM 1 Lane Doubles by boxer. De åtta främsta paren går vidare till finalen som spelas den 28 augusti i samband med SLLM i Helsingborg där paret får spela tillsammans med ett PBA-proffs i 3-manna.
– Vi vill bredda vårt varumärke. De flesta världsbowlarna kommer att vara i Helsingborg under sensommaren och vi vill att ännu fler ska vilja se de bästa samt kunna möta de bästa spelarna. Här finns en chans att spela en final med ett PBA-proffs. Vi tycker också att bowlarna i Sverige behöver fler tävlingsalternativ. Det här är ett annorlunda och kul sätt att tävla på samt att det är billigt. Man behöver inte åka långt och i nuläget är hallar från Trelleborg i syd till Boden i norr anslutna till tävlingen, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig för SLLM.

Alla starter i alla hallar spelas på nyoljad bana med samma oljeprofil (39 fot). Tävlingen spelas över 10 serier baker på 1 bana. Max tre lag per hall går till final. Skulle ett fjärde lag från samma hall kvala in till topp 8 så kommer de automatiskt nia.

Mer info och anmälan.


I förra årets 1 Lane-tävling så segrade Robert Stålcrona, BK Virveln, tillsammans med Kris Prather. Theo Stéen, BKF Falkenberg, och Jesper Svensson blev tvåa (översta bilden).

 

Linus Wirén   01 mars 2024 16:05