I helgen avgörs FM Mattsson Christmas Tournament

I helgen avgörs Europatourtävlingen FM Mattsson Christmas Tournament. Vi har kollat läget med fjolårets segrare Pontus Andersson och förra årets tvåa Oliver Dahlgren som gör sig redo för spel i Mora.

FM Mattsson Christmas Tournament drog igång i lördags. I helgen är det bland annat många Team Sweden-spelare som kvalar. Just nu leder Carl Eklund kvalet på 1422 poäng över sex serier. Tvåa är Jerry Ekman Wogel på 1378 poäng. På söndag genomförs finalspelet.

Fem frågor till Pontus Andersson som gör sin första kvalstart ikväll 19.30:

Hur ska det bli att spela i Mora igen?
– Det ska bli kul. Förra året var första gången jag spelade i Mora och det gick bra då. Jag gillar omgivningen och det är en fin anläggning.

Hur känns formen?
– Det har varit lite blandat den senaste tiden. Men allt kan hända när det väl är tävling. Jag har ökat på träningsdosen det senaste och hållit igång med fysträningen.

Vad är målsättningen med tävlingen?
– Jag fokuserar främst på min prestation. Det är många starka spelare med. Jag tar det slag för slag och målet är att spela på topp. Förhoppningsvis kan det leda till en topplacering.

Vad betyder det att Mora sedan förra året har en Europatourtävling?
– Det är väldigt kul för svensk bowling. Det är bra när det finns Europatourtävlingar på nära håll och att man kan tävla mot de bästa.

Blir FM Mattsson Christmas Tournament din sista tävling för i år?
– Jag kommer även spela Smålandstouren i Nässjö. Efter årsskiftet blir det AIK Tournament och sedan Ballmaster, så det kommer vara full fart.

Fem frågor till Oliver Dahlgren som går in i kvalet imorgon:

Vad tror du om årets tävling i Mora?
– Det blir en utmaning att försöka prestera ännu bättre än senast. Jag hade en väldigt bra känsla i tävlingen förra året och jag nådde en fin placering. Det verkar vara högre scoring i år och det är uretanvänligt. Det är många bra spelare och det kommer bli tufft att ta sig vidare.

Vad var nyckeln till framgången senast?
– Jag gjorde rätt bollval och hittade en bra linje. Jag kastade lite längre ned i banan, fick till en bra bollreaktion och hade god marginal i spelet.

Hur har din senaste period varit?
– Jag har tränat en hel del extra och det har varit mycket seriespel. Vi hade en tuff start på säsongen med Pergamon men vi tog tag i det och har hittat tillbaka till formen.

Många spelare från bruttotruppen i Team Sweden är samlade i helgen - sporrar det extra?
– Ja så är det. Jag vill visa att jag hör hemma i den gruppen och vart jag står i mitt spel. Jag försöker göra mitt bästa i min satsning och strävar mot landslaget.

Vad är din målsättning med årets tävling?
– Det är att vinna hela tävlingen. Målet är alltid att vinna, sedan får man se efterhand och utvärdera beroende på hur det går.

FM Mattsson Christmas Tournament upplägg:
I kvalet spelar man 6 serier. 35 spelare går vidare till finalspelet. De som placerar sig på plats 21-35 går in i finalsteg 1. Resterande går in i finalsteg 2.

Livestream och det senaste om FM Mattsson Christmas Tournament finns på deras FB-sida här. 

Resultat och mer info här. 

Linus Wirén   15 december 2022 20:19