Högland, Spader Dam och B-K Eva kvitterade ut biljetter till SM-veckan

Vid söndagens matchspel i 3-manna SM stod tre platser till SM-veckan vinter på spel för damerna. I RC Bowl i Jönköping ägde kampen om de tre finalplatserna i Skövde rum. Och lördagens dominanter från Nässjö var laget att försöka slå på söndagen.

Och BK Högland 1 kom att dominera matchspelet. Man släppte nämligen inte ifrån sig en enda serie förrän i sista matchen. Förlusten i sjunde omgången äventyrade ju inte avancemanget till SM-veckan. Det hade man ju säkrat lite tidigare. Kamp var det istället om platserna 2 och 3 till stegfinalen.

Och lagen som var med i den kampen längst var regerande mästarinnorna Spader Dam, B-K Eva 1 och Västerås SK BK. Spader Dam säkrade sin plats i stegfinalen (2:a) genom att vinna serier mot Högland i sista omgången. Man vann båda serierna och tog därmed andraplatsen i stegen. B-K Eva 1 avslutade med att klart besegra Stånga IF 1 samtidigt som Västerås SK BK förlorade mot Team X-Calibur BK. Tredjeplatsen blev B-K Evas.

Och kommentarer från de tre lagen som får åka till Skövde och SM-veckan har vi också fått.

Maria Fridell, BK Högland 1: - Vi gjorde en riktigt bra insats både lördag och söndag. Svenskt rekord är grädde på moset. Efter gårdagens spel kom vi in idag med gott självförtroende, och visste att vi kunde lösa det bättre än alla andra lag. Förstaplatsen var klar när det var tre serier kvar så då kunde vi slappna av.

Anna Andersson, Spader Dam: - Vi gjorde en bra och stabil insats. Alla tre spelade bra, och levererade slagen när vi behövde det!  Det är alltid tufft med matchspel, och dessutom 3-manna. Och ibland handlar det också om att vinna rätt matcher. Men idag vann vi rätt matcher, och spelade bra. Så vi är väldigt nöjda att ha chansen att försvara vår titel i Skövde.

Lena Sulkanen, B-K Eva 1: - Vi är väldigt nöjda med finalplatsen! Vi hade det lite svajigt i kvalet igår. Men idag var det stabilare från oss alla men Anneli Blomqvist var riktigt bra!  Så vi ser fram emot ännu en 3-mannafinal, och i samband med SM-veckan! Kul!

BK Högland 1: Maria Fridell, Rebecka Larsen, Malin Johansson och Sara Lundin.

Spader Dam: Anna Andersson, Katrin Jansson och Josefine Linderoth.

B-K Eva 1: Lena Sulkanen, Anneli Blomqvist, Amelie Holgersson och Evelina Andersin.

Länk till matchspelet

Linus Wirén   11 december 2022 16:30