Herrarna utslagna i Team

Sverige missar kvartsfinal på herrsidan i Team. De förlorade alla tre matcher i sista blocket och blir delad tia i matchspelet på 15 poäng.
– Vi spelade för dåligt och gjorde det för lätt för våra motståndare, säger James Blomgren.

Inför det sista blocket i World Cup hade de svenska herrarna satt sig i ett tufft läge. De låg delad nia och hade tre poäng upp till topp åtta och slutspelsplats. Sverige fick en tung start och föll i första matchen mot Tjeckien med 2-0. Det fortsatte att gå motigt i de två resterande matcherna där Sverige förlorade mot USA och Singapore.
– Vi är ruskigt besvikna. Idag blev det bara ett stort antiklimax, säger James Blomgren och fortsätter:
– Tyvärr blev vi påverkade av förlusterna i början av matchspelet. Vi lyckades inte vända på det och får inga långa strikerader. Det kändes som att vi var rädda för att misslyckas och vi blev för passiva i spelet.

Assisterande coach Patrick Backe var besviken efteråt.
– Det är riktigt tråkigt och det var tyvärr ingen bra prestation idag. Det blev väldigt spänt i spelet. Vi hoppas kunna komma i rytm och det gör några spelare men inte alla samtidigt.

Imorgon spelar alla fyra herrarna topp 32 i singelspelet med start 05.00 (svensk tid).
– Det gäller att ladda om till singeln och det är positivt att alla fyra är vidare där. Killarna har haft fina perioder i singelspelet och alla har chans att gå hela vägen, säger Patrick Backe.

James Blomgren är revanschsugen inför morgondagen.
– Även om lagspelet var huvudmålet så är det inte över än och det är bara att fokusera på singelklassen. Det gäller att nollställa allt och jag måste bli mycket mer offensiv i spelet, säger James Blomgren.

Segrarna i topp 32 avancerar till topp 16 som spelas ca 09.30 imorgon.

Resultat

Linus Wirén   19 november 2022 09:22