Hermansson och Andersson utslagna i kvartsfinal i World Cup

Det tog stopp i kvartsfinal för Josefin Hermansson och Anna Andersson. Hermansson förlorade med 2-0 mot Hui Fen New och Andersson föll med 2-0 mot Lara Posadas.
– Det känns lite tomt men vi får ladda om för lagspelet imorgon, säger Hermansson.

Josefin Hermansson och Anna Andersson ställdes mot starkt motstånd i kvartsfinalerna i singelspelet. Hui Fen New från Singapore rivstartade med 247 poäng i första serien mot Hermanssons 215. Kvartsfinalen spelades på ett banpar som Josefin Hermansson haft problem med under mästerskapet.
– Det svänger lite mer och det är svårare att upprepa slagen på samma sätt jämfört med flera av de andra banparen. 215 i första serien kändes därför som en bra start och något att ta med sig, säger Josefin Hermansson.

Hui Fen New var dock bäst även i andra serien. Hon vann den med 235-180 och matchen var avgjord.
– Runt 180 är tyvärr vad jag främst fått ihop på det banparet även tidigare. Jag försökte ge henne en match och blev inte stressad för att hon slog högt. Jag var beslutsam i mitt spel men hon var för bra idag. Hon spelade klockrent och var som en riktig strikemaskin.

Det gick heller inte vägen för Anna Andersson som förlorade i två raka serier mot Lara Posadas från Filippinerna.
– Det är tråkigt. Man har laddat länge för kvartsfinalen och så är det över på 20 minuter, säger Anna Andersson.

Första serien var jämn men Posadas lyckades till sist ta hem den med 222-213. I andra serien radade Posadas upp strikar och vann med 233-194.
– Hon var bättre idag samtidigt som jag inte fick med mig käglorna. Jag försökte hänga i men hon gjorde inga misstag och då blir det tufft. Jag är nöjd med min prestation i singel och jag har haft ett högt snitt.

Förbundskapten Robert Andersson tyckte det var surt efter de bägge förlusterna i kvartsfinalerna men menar att motståndet var riktigt starkt.
– Det är lite snopet och vi hade hoppats på en längre dag i bowlinghallen. Det var väldigt tufft motstånd idag. Tjejerna gjorde fina insatser och totalt har de spelat väldigt bra i singelklassen, säger Andersson och fortsätter:
– Josefins prestation var tio av tio i topp 16 när hon besegrar en av världens bästa spelare. Idag är det kanske sju av tio och det är fortfarande riktigt bra. Men hon möter på nytt en av de bästa som snittar 240 och det är svårt att överleva flera sådana spelare.
– Anna ligger på en jämn och bra nivå i spelet på runt 210-220. Det klotet hon spelar med kan främst ge det och upp mot 230. Det vinner man de flesta matcherna med. Vi kanske skulle bytt till ett annat klot men det är alltid lätt att säga efteråt, säger Robert Andersson.

De får nu blicka mot morgondagens avgörande i Team. Sverige är i semifinal och ställs mot Malaysia. I andra semifinalen möts USA och Tyskland.
– Oavsett vilka vi möter blir det tufft motstånd men vi är här av en anledning. Det gäller att vi fokuserar på vår prestation och är lyhörda, säger Anna Andersson.

Robert Andersson menar att de får deppa en stund för att sedan snacka sig samman i laget inför morgondagen.
– Vi ska äta tillsammans och gå igenom vad vi kan förvänta oss av varandra samt vad alla har för huvudfokus tekniskt. Det är till fördel så att alla kan få rätt tips av varandra. Det kommer bli en hård match. Malaysia är topp tre i världen med flera heltidsproffs.

Slutspelet i Team genomförs i bäst av fem serier.
– Det gäller att alla tar sitt ansvar och vi behöver komma upp på högsta nivå. Det är viktigt att man snabbt släpper en serie och går vidare till nästa, säger Robert Andersson.

Sveriges semifinal börjar kl 04.00 (svensk tid) imorgon.

Resultat

Linus Wirén   22 november 2022 07:26