Hans Werner, 81, slog 1031 över fyra serier

Hans Werner, Team Lerum BC visade i lördags att gammal är äldst. I segern mot BK Joker F i division 1 Norra Götaland slog 81-åringen 1031 poäng vilket är hans bästa resultat någonsin över fyra serier.

– För nio år sedan slog jag 1005 och jag hade aldrig trott att jag skulle slå bättre nu. Det känns väldigt härligt, säger Hans Werner.

Efter tre serier stod det 806 på Werners scoringtavla och efter fyra serier hade han fått ihop 1031 poäng och han blev poängbäst i matchen.
– På träningspassen under veckan och på uppvärmningen så stämde inget i spelet men när väl matchen kom igång så flöt det på väldigt bra.

Hans Werner spelar runt tre gånger i veckan och utöver division 1-spel med Lerum BC så bowlar han med ett pensionärsgäng i Lerum och laddar för korpserien som snart drar igång.
– Jag är tacksam att jag kan spela så mycket och vara med i A-laget i Lerum. Jag skärper till mig extra i de matcherna. Jag har protes i bägge knäna och gjorde en hjärtoperation för åtta år sedan men för tillfället har jag inga krämpor, säger Werner som lyfter två saker som han gillar extra mycket med bowling.
– Det är alltid kul att lyckas göra resultat och den sociala biten är väldigt trevlig. Det är alltid kul att komma ned till hallen och snacka med de andra bowlarna.

I Lerums seger mot Joker så bjöds det på fler höjdarresultat. Magnus Tiderman (bredvid på bilden) avslutade på bästa sätt genom att slå 300 i sista serien.

För Werner, Tiderman och resten av gänget i Lerum väntar två veckors matchuppehåll innan det är dags att styra kosan mot Halland för bortamatcher mot BS Bockarna och BKF Falkenberg.
– Det är alltid tuffare med bortamatcher men vi får göra det bästa av det då också, säger Hans Werner.

Linus Wirén   27 september 2022 20:58