Hans Karlsson har avlidit

Svenska Bowlingförbundet har nåtts av det ledsamma beskedet att Hans Karlsson har avlidit hastigt i onsdags. Han var engagerad i bowlingen på flera plan och var ansvarig för Svenska Bowlingförbundets informationsverksamhet under många år.

Hans Karlsson startade sin bowlingkarriär i Västervik och var lovande som junior. Han fortsatte att spela i stort sett hela livet medan han också blev en flitig bowlingskribent. Han skrev i lokala tidningar och från mitten av 90-talet skrev han för tidningen Bowlaren. Från sekelskiftet fram till 2016 var han ansvarig för Svenska Bowlingförbundets informationsverksamhet och var huvudredaktör på Swebowl.

Hasse var även huvudredaktör för två omfattande jubileumsskrifter som togs fram till Svensk Bowling 100 år 2009 samt Stockholms Bowlingförbunds 100-årsjubileum 2018.

Den tidigare generalsekreteraren Christer Jonsson träffade Hans för bara drygt en vecka sedan och minns Hasses stora engagemang för bowlingen.
– Vi är ett bowlinggäng som träffas ungefär en gång i månaden i Stockholm och där har Hasse varit med. Han var oerhört kunnig och brann verkligen för bowlingen, säger Christer Jonsson.

Hans Karlsson blev 71 år gammal. Svenska Bowlingförbundets tankar går till Hans familj och vänner.

Linus Wirén   05 augusti 2022 19:58