Guld och silver för Sverige i dubbel - för andra dagen i rad

Sverige tar guld och silver i junior-EM för andra dagen i rad. Maja Engberg och Elin Bergqvist vann en jämn helsvensk dubbelfinal mot Elissa Mehmet och Kajsa Samuelsson med 375-368. I semifinalen slog även Maja Engberg och Elin Bergqvist Europajuniorrekord i 2-manna över 1 serie. 

 

 

Igår var det de svenska killarna som tog guld och silver i dubbel och idag var det tjejernas tur. 
– Det känns helt fantastiskt. Det här är något som jag längtat efter de senaste två mästerskapen och det är riktigt härligt att ta det här guldet nu. Elin och jag har haft väldigt bra teamwork hela dagen och det är det som gör att vi går hela vägen, säger Maja Engberg.

I semifinalsegern mot Tiiamari Laukkanen och Stella Lökfors från Finland slog Maja Engberg till med 300 poäng. Engberg och Bergqvist fick tillsammans 547 poäng vilket är Europarekord i 2-manna över 1 serie.
– Jag vet knappt vad som hände i semifinalen. Jag blev som en maskin. Det var första gången jag slog 300 så det var extra speciellt att kunna göra det i en semifinal. Helt otroligt att vi slog Europajuniorrekord, säger Maja Engberg.

Den andra semifinalen blev en riktig rysare där Elissa Mehmet/Kajsa Samuelsson till sist kunde vinna mot Sanne Ørdal och Jenny Mathiesen från Norge med 353-350. Ett stort jubel utbröt i det svenska teamet som för andra dagen i rad säkrat guld och silver. Den helsvenska finalen blev också riktigt jämn. Maja Engberg och Elin Bergqvist vann till sist med 375-368.
– Det var speciellt att möta Elissa och Kajsa i finalen men det är såklart en dröm att ha en helsvensk final. Elissa och Kajsa är båda fantastiska bowlare som kan slå väldigt högt. Det är lite svårt att glädjas fullt ut när man precis mött sina lagkompisar och de ska ha en stor eloge för sin insats, säger Maja Engberg.

För Elin Bergqvist blev det guld direkt i landslagsdebuten.
– Det känns riktigt härligt. Det har varit väldigt nervöst men Maja är en underbar lagkamrat och har peppat mig hela tiden. Våra supportrar hjälpte oss också vilket gör en extra glad och positiv på banan.

För Elissa Mehmet var det också landslagsdebut och hon var stolt över silvret.
– Det känns fantastiskt. Såklart är det lite surt att vi inte kunde ta guldet. Vi fick en del hål men kämpade på. Maja och Elin var helt enkelt lite bättre i finalen. Nu är det bara att fortsätta gasa i kommande distanser, säger Elissa Mehmet.

Förbundskapten Moa Ekström om guldet och silvret:
– Det är helt otroligt att vi lyckas med detta idag igen. Alla tjejer gör en fantastisk prestation och de är väldigt professionella. Vi i coachstaben har blivit tårögda flera gånger idag av deras insatser. Vi är väldigt noga med våra rutiner i laget och försöker vara i nuet hela tiden. Vi beter oss på samma sätt oavsett om det är träningsläger, kval, semi eller final, säger Ekström.

Imorgon står Team på programmet. Killarna är först ut kl 09.00 där block 1 med serie 1-3 väntar. Därefter är det dags för tjejernas första block kl 13.15.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   04 april 2023 20:40