Gotlandspärlan skrällde – svenska mästare i 3-manna

Gotlandspärlan skrällde och vann SM-guldet i herrarnas 3-manna i Piteå. Visbylaget besegrade BK Kaskad i finalen.
– Helt otroligt, det ska egentligen inte finnas på kartan att vi ska kunna vinna, säger Oskar Broström.

Gotlandspärlan som till vardags spelar seriespel i division 1 Södra Svealand storspelade i Piteå. De gick vidare som etta från torsdagens matchspel och var direkt i final. BK Kaskad och Bodens BS möttes i fredagens semifinal. Kaskad vann första serien med 226-195. Boden kom tillbaka och skapade nerv i matchen. Till sist gick dock Kaskad vidare till final med tre poängs marginal. Ludwig Ingerskog i Boden var ändå glad över bronsmedaljen.
– Det är lite speciellt med kortdistans. Man hinner knappt tänka innan det är klart. I det stora hela är vi nöjda och det var kul att spela bra på hemmaplan, säger Ingerskog. 

Kaskad började starkast i finalen och vann första serien med 193-174. Men i andra växlade Gotlandspärlan upp samtidigt som inte Kaskad fick spelet att stämma helt. Gotlandspärlan vann andra serien med 235-185, totalt 409-378 och guldet var i hamn.
– Det känns lite overkligt och det är riktigt häftigt att vi vunnit, säger Broström som menar att de har ett bra samarbete i laget och kunde spela avslappnat.
– Vi är lyhörda och litar på varandra. Den stora gallringen var vid finalsteg 1 i Stockholm. När man väl kommit till matchspelet så kan allt hända. Men vi var nog det enda laget som var med i Piteå som inte hade något att förlora. Vi hade varit väldigt nöjda att bli åtta också.

För tre av fyra Kaskad-spelare blev det andra raka silvret i 3-manna. Endast William Svensson från dagens lag var med och vann guld vid Kaskadderbyt i senaste finalen. Robin Hultsten var nöjd med en ny silvermedalj till samlingen.
– Klart att det är lite surt när det är så nära, vi hade gärna vunnit guld. Ibland är det små marginaler och vi ställde några för många nior. Men det är bra gjort att vinna SM-silver, säger Hultsten.

Oskar Broström hoppas att deras SM-guld ska ge mersmak för bowlingen på Gotland.
– Det har varit lite skralt med bowlingen på Gotland det senaste men nu är vi på gång igen. Klubben har stöttat och fixat för att vi ska kunna spela 3-manna. Vi ska starta upp ett damlag och har flera ungdomar som är på gång. Det känns möjligt att vi ska kunna spela Elitserien på sikt igen. 

Topp 3

IK Gotlandspärlan: Anders Jakobsson, Oskar Broström, Andrei Liljegren, Robert Gustavsson

BK Kaskad: Christopher Lüttke, Robin Hultsten, William Svensson, Marcus Bernhard

Bodens BS: Ludwig Ingerskog, Per Sundqvist, Emil Holmberg

Resultat

Linus Wirén   25 mars 2022 21:43